Ryžių ir baklažanų troškinys su anakardžiais

2024-02-23 Autorius WorldRecipes.lt

Ryžių ir baklažanų troškinys su anakardžiais
Jau esu rodžiusi kelis sėkmingus mėginimus, kaip pagaminti skanius baklažanų troškinius:
- cukinijų, paprikų ir baklažanų troškinys;
- baklažanų troškinys kiniškai;
- pikantiškas baklažanų troškinys su vištiena;

O šiandien rodau dar vieną variantą su ryžiais ir anakardžiais, kuris taip pat labai pasiteisino. Gavosi itin kvapnus, margas bei spalvingas troškinys, idealiai tinkantis tada, kai norisi kažko skanaus iš rytietiškos virtuvės. Galima patiekti su kiniškomis lazdelėmis. Pamėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • ilgagrūdžių ryžių: 200 gramų
    • laukinių ryžių: 50 gramų
    • baklažanų: 1
    • anakardžių riešutų: 50 grmaų
    • imbiero: gabaliuko
    • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • sezamų aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
    • maltos saldžiosios paprikos
    • čili miltelių
    • kario
    • sezamo sėklų: 2 arbatinių šaukštelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių ir palikite brinkti, kol gaminsite likusį troškinį.
  2. 2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite riešutus, paskui galite juos pasmulkinti (aš palikau nesmulkintus).
  3. Reklama
  4. 3. Tada baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pabarstykite druska.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus ir kepkite baklažanus, kol apskrunda.
  6. 5. Po to baklažanus nustumkite į keptuvės šonus, į vidurį pilkite sezamo aliejaus, sudėkite paprikas, karį, sezamą, tarkuoto imbiero ir šiek tiek apkepinkite.
  7. 6. Pilkite skystus padažus - sojos, citrinos sultis (aš pati dar papildomai acto įpyliau, nes norėjau lengvai saldžiarūgščio skonio).
  8. 7. Sudėkite ryžius, riešutus, pagardinkite viską druska, cukrumi, pipirais, jei per tiršta - dar įpilkite šiek tiek vandens.
  9. 8. Patroškinkite ir tiekite su šviežiomis salotomis. Skanaukite!
Šiltos itališkos perlinių kruopų salotos
(6)
Raudonųjų lęšių humusas
(1)