Tokius daržovių troškinius su cukinijomis, paprikomis ir baklažanais aš labai mėgstu, nes galima pasigaminti daugiau, jie išlieka skanūs ir pašildyti kitą dieną, nereikia būtinai suvalgyti visko iškart.
1. Iš pradžių dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną bei jį apkekite iki auksinio gelsvumo.
2. Tuomet sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas, kubeliais supjaustytus baklažanus bei cukinijas.
3. Supilkite pomidorų tyrę (aš pati dažniausiai ją pasigaminu blenderio pagalba iš konservuotų pomidorų bei paskaninu druska ir šaukšteliu pomidorų padažo, bet tinka ir pirktinė), suberkite čiobrelius, įmeskite lauro lapą, druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite bei troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 50 minučių.
4. Po to nuėmusios nuo ugnies sudėkite per pusę supjaustytas alyvuoges bei susmulkintą baziliką. Mėgaukitės!
5. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
dziedukas
Sudėjus visus skanius ingredientus - tikiu, kad gausis skanus patiekalas.
Atsakyti
dziedukas
Atsakyti