Baklažanai, įdaryti ryžiais ir sūriu, kepti orkaitėje

2023-10-22 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanai, įdaryti ryžiais ir sūriu, kepti orkaitėje
Aš labai mėgstu įvairiausias įdarytas daržoves. Daugiausiai dėl to, kad jas nėra sunku paruošti, nes visą darbą už mus atlieka orkaitė. Šį kartą noriu pasidalinti tobulu variantu, kaip įdarau baklažanus su ryžiais ir sūriu. Nors mes su vyru atrodo, kad be mėsos negalime, tačiau šiame patiekale jos visiškai nepasigedome. Tad esu tikra, kad patiks ne tik vegetarams. Pamėginkite. :)

Ingredientai

    • baklažanų: 3
    • salierų stiebų: 1
    • česnako: 4 skiltelių
    • konservuotų pomidorų: 2 indelių
    • virtų ryžių: 100 gramų
    • feta sūrio: 100 gramų
    • parmezano: 80 gramų
    • šviežio baziliko, petražolių
    • maltos saldžiosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejaus: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažanus perpjaukite pusiau, šaukšteliu išskobkite minkštimą ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Pomidorus sutrinkite blenderiu, įspauskite česnakus, pasūdykite ir troškiname ant silpnos kaitros maždaug 15 minučių, kol padažas sutirštės.
  3. 3. Salierus susmulkinkite ir pakepkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
  4. 4. Sudėkite smulkintą baklažanų minkštimą, druskos, pipirų, paprikos miltelius ir dar patroškinkite.
  5. 5. Įmaišykite ryžius ir susmulkintas žoleles.
  6. 6. Fetą supjaustykite gabaliukais ir su puse parmezano sūrio įmaišykite į daržovių troškinį.
  7. 7. Kepimo indą patepkite aliejumi, pilkite pusę pomidorų padažo.
  8. 8. Dėkite baklažanų puseles, prikimškite įdaro ir užpilkite likusiu pomidorų padažu.
  9. 9. Pabarstykite likusiu parmezano sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
  10. 10. Patiekdami galite dar pabarstyti šviežiais bazilikais. Skanaukite!
Skrebučiai arba krutonai
(2)
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)
Vegetariški balandėliai be mėsos
(8)