Graikiškas šparaginių pupelių, pomidorų ir bulvių troškinys su svogūnais

2024-05-10 Autorius WorldRecipes.lt

Graikiškas šparaginių pupelių, pomidorų ir bulvių troškinys su svogūnais
Šį daržovių troškinį pagamintą iš šparaginių pupelių, pomidorų, bulvių ir raudonųjų svogūnų nusižiūrėjau keliaudama Graikijoje. Ir man jis labai patiko. Iškart žinojau, kad grįžusi būtinai gaminsiu jį ir savo virtuvėje. Originaliai toks patiekalas vadinasi Fasolakia. Itin sveikas daržovių troškinys, kuri dažniausiai graikai valgo su fetos sūriu, bet radau atvejų, kai buvo patiekiama ir be jo. Ir galiu pasakyti, kad namie paruošti kartais pavyksta net skaniau, nei restorane. Tad būtinai pamėginkite!

Ingredientai

    • šparaginių pupelių: 300 gramų
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • pomidorų: 3
    • bulvių: 3
    • česnako: 2 skiltelių
    • šviežių žolelių (petražolių, krapų)
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • feta: pagal skonį (patiekimui; nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūnus ganėtinai smulkiai supjaustykite bei apkepkite aliejuje dideliame troškintuve.
  2. 2. Po to sudėkite susmulkintą česnaką, dar pakepkite.
  3. 3. Suberkite pupeles, paskui - stambiais gabalėliais supjaustytas bulves.
  4. 4. Tada pomidorus sutarkuokite per burokinę tarką (nulupti jų nereikia) bei gausite tokią šviežią tyrę.
  5. 5. Tyrę supilkite ant apkeptų daržovių. Pasūdykite, suberkite kapotas žoleles bei patroškinkite uždengus maždaug pusvalandį.
  6. 6. Patiekite su fetos sūriu (galima ir be jo). Skanaukite!
Skanusis vegetariškas čili troškinys
(1)
Daržovių ragu su avinžirniais
(1)
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)