Burgundiška jautiena - prabangus ir sodrus troškinys!

2019-12-30 Autorius Kviečiu į virtuvę

Burgundiška jautiena - prabangus ir sodrus troškinys!
Tokia burgundiška jautiena yra klasikinis prancūzų virtuvės patiekalas arba kitaip tariant ilgai troškinta jautiena sausame raudoname vyne. Darbo su tokiu skaniu patiekalu tikrai nėra itin daug, ir jis nėra taip sunkiai pagaminamas, kaip gali pasirodyti iš anksto. Ir rekomenduoju visiškai nesibaiminti ilgo kepimo laiko. Troškinys bus prabangus ir sodrus, tad idealiai tinka net ir šventiniams pietums. Mūsų šeimai labai skanu šį troškinį patiekti su bulvių koše.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautienos kumpis: 1,5-2 kilogramų
    • rūkyta šoninė: 170-200 gramų
    • svogūnai: 3
    • morkos: 2
    • pievagrybiai: 500 gramų
    • sultinys: 2-3 stiklinių 
    • raudonas sausas vynas: 2-3 stiklinių
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: didesnio žiupsnio
    • lauro lapai: kelių
    • petražolės: ryšulėlio
    • džiovintas čiobrelis: žiupsnelio
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje, kol ši apskrunda. Atidėkite į šalį.
  2. 2. Jautieną supjaustykite stambiais gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Jais apvoliokite jautienos gabaliukus ir apkepkite keptuvėje, kur kepė šoninė.
  5. 4. Jautieną išimkite iš keptuvės ir taip pat atidėkite į šalį.
  6. 5. Tada svogūnus ir česnakus nulupkite bei supjaustykite svogūną stambiais pusžiedžiais, o česnaką stambiais gabaliukais. Pakepinkite keptuvėje, kol šie šiek tiek apskrunda.
  7. 6. Į troškintuvą dėkite šoninę, jautieną, svogūnus bei česnakus.
  8. 7. Morkas nuskuskite ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Juos taip pat dėkit į troškintuvą. Berkite lauro lapus, džiovintą čiobrelį, dėkite pomidorų tyrę ir pilkite raudono vyno.
  9. 8. Jeigu trūksta skysčio, įpilkite dar sultinio. Troškinys turi būti vos vos apsemtas.
  10. 9. Galite troškinį užvirti ant ugnies, o tuomet perkelti kepti į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 3-4 valandoms.
  11. 10. Pievagrybius nuplaukite, padalinkite į keturias dalis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite pievagrybius.
  12. 11. Bebaigiant kepti troškiniui įmaišykite grybus. Ir leiskite dar ramiai pastovėti orkaitėje maždaug 15 minučių.
  13. 12. Pabarstykite susmulkintomis petražolėmis, patiekite ir skanaukite!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.
Burgundiška jautiena - prabangus ir sodrus troškinys!
Burgundiška jautiena - prabangus ir sodrus troškinys!
Receptas: Čili sriuba
(58)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Sočios ir gaivios jautienos salotos su bulvėmis ir marinuotų agurkų padažu
(1)