Jautienos steikas keptas kamado tipo grilyje

2022-02-03 Autorius WorldRecipes.lt

Jautienos steikas keptas kamado tipo grilyje
Turiu pripažinti, kad kai rinkausi kamado grilį savo namams, visada svajojau iškepti jame tobulą jautienos steiką. Atrodė, kad tai bus vienintelis patiekalas, kurį aš grilyje ir gaminsiu (žinoma, taip nenutiko). Ar galiu pasakyti, kad jau atradau savo tobulą jautienos steiką? Tikriausiai ne, vis dar mokinuosi, bet jau sau labai patinkantį variantą turiu. Juos šiandien su Jumis visais ir pasidalinsiu.

Šį kartą gaminsime du variantus - vienas variantas su 2 savaites brandinta jautiena, kitas su 28 dienas brandinta jautiena. O prieskoniai bus naudojami visiškai paprasti, bet tiek ir tereikia, kad jausti tikrą jautienos skonį. :)

Taip pat, prie šio patiekalo, labai rekomenduoju išmėginti šį garnyrą

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pirmam variantui:
    • jautiena (brandinta 2 savaites)
    • druska
    • pipirai
    • rozmarinas
    • aliejus
    Antram variantui:
    • jautiena (brandinta 28 dienas)
    • druska
    • pipirai
    • aliejus
    • rozmarinas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame jautieną.
  2. jautiena
  3. 2. Jautieną pabarstome druska, pipirais ir pašlakstome aliejumi.
  4. brandinta jautiena su aliejumi, druska ir pipirais
    Reklama
  5. 3. Uždedame rozmarino (prieš kepdami rozmarino lapelius nuimsime).
  6. jautienos steikas su rozmarinais
  7. 4. Antra variantui steiką pamarinuojame lygiai taip pat.
  8. pamarinuotas steikas
  9. 5. Įkaitiname savo kamado grilių. Kepsime ant tiesioginės kaitros.
  10. 6. Dedame ant grotelių ir kepame ~200-220 laipsnių temperatūroje (po maždaug 2 minutes iš abiejų pusių).
  11. kepami jautienos steikai kamado grilyje
  12. 7. Po pirmų dviejų minučių apverčiame. Steikus reiktų versti du kartus ir tikrai ne daugiau. Ant mėsos turėtų likti gražios grotelių žymės.
  13. apverčiami jautienos steikai grilyje
  14. 8. Po antro apvertimo aš kepiau dar apie minutę. Kepimo laikas taip pat priklauso kokios mėsos norite, ar pilnai, ar vidutiniškai ar labai mažai iškepusios. Čia jau turėti rinktis pagal savo skonį.
  15. 9. Iškeptus steikus įvyniojame į foliją ir paliekame maždaug 5 minutėms "pailsėti". Šitaip jie išliks sultingi.
  16. steikas folijoje
  17. 10. Po to patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  18. 11. Pastebėjimas: Visą gamybos procesą galite stebėti ir žemiau pateiktame Youtube vaizdo įraše. :)
  19. 12. Rekomendacija: Daugiau steikų receptų rasite: Steikų receptai.


Raimonda

Va čia tai super. Su visom nuotraukom, viskas labai aiškiai. :)
Atsakyti
Perlinių kruopų sriuba su jautiena
(4)
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)
Jautienos bifšteksas su kiaušiniu
(5)
Kepti jautienos kaulų čiulpai
(7)
Turkiški Kibbe kebabai iš maltos jautienos
(1)