Maltos mėsos vyniotinis su daržovėmis

2019-08-07 Autorius WorldRecipes.lt

Maltos mėsos vyniotinis su daržovėmis
Puikiai pavykęs ir visus lūkesčius pateisinęs maltos mėsos vyniotinis. Didžiausias jo privalumas tas, kad ingredientų visai nedaug.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudedame maltą mėsą. Įmušame kiaušinį ir suberiame prieskonius. Gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet puode užviriname vandenį. Pasūdome. Suberiame šaldytas daržoves ir verdame 7 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Daržoves nukošiame ir atvėsiname. Sūrį sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  5. 4. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  6. 5. Ant stalo patiestą kepimo popierių ištepame aliejumi. Dedame mėsą ir šlapiomis rankomis suformuojame 25x35 centimetrų stačiakampį.
  7. 6. Ant mėsos tolygiai paskirstome tarkuotą sūrį. Tada sudedame atvėsusias daržoves. Pradedant nuo siauresnio galo, vis keldamos kepimo popierių, suvyniojame vyniotinį. Vyniotinio galus užlipdome.
  8. 7. Kartu su kepimo popieriumi dedame į stačiakampę kepimo formą (26x10 centimetrų).
  9. 8. Kepame orkaitėje maždaug 40 minučių. Likus 10 min iki kepimo pabaigos nupilame skysčių perteklių, kartu su kepimo popieriumi išimame iš formos ir grąžiname kepti į orkaitę. Skanaus!
Veršienos troškinys "Osso buco"
(4)
Tikri čeburekai su mėsa
(33)
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
(6)
Garnyras prie keptų šonkauliukų
(1)