Garnyras prie jautienos steiko

2021-12-17 Autorius WorldRecipes.lt

Garnyras prie jautienos steiko
Aš tikrai labai mėgstu jautienos steikus. Jų skonis man yra tobulas ir sunkų jų nemylėti. Tačiau prie jų reikia labai skanaus garnyro ir dažnai suku galvą, ka čia pagaminus. Šį kartą su Jumis pasidalinsiu kol kas labiausiai pamiltu garnyru, kurį nesunkiai paruošite iš saldžiųjų bulvių, šalotinių svogūnėlių (padažas) ir tobulo skonio salotų. Šalia salotų labai rekomenduoju patiekti dubenėlius su alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, o valgytojai patys nuspręs kiek ko nori užsipilti. Pamėginkite! 

Ingredientai

    Garnyrui:
    • saldžiosios bulvės (batatai): 400 gramų
    • aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    Padažui: 
    • raudonas vynas: 80 mililitrų
    • šalotiniai svogūnai: 2
    • sviestas: 1 šaukšto
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 1
    Salotoms: 
    • sultenė
    • gražgarstės
    • cikorinos
    • mėgstamos salotos
    • rozmarinas
    • balzaminis actas
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruošiame salotas: pasmulkiname cikorijos lapus ir gūžines salotas, sumaišome su sultenės ir gražgarsčių lapais.
  2. 2. Tada sudedame į pasirinktą salotų dubenį.
  3. 3. Į stalą patiekiame kartu su alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto indeliais.
  4. 4. Saldžiąsias bulves (batatus) nuplauname, odos nenulupame ir supjaustome plonais šiaudeliais.
  5. 5. Apšlakstome vienu arbatiniu aukštelio. kepimui skirto alyvuogių arba kokosų aliejaus.
  6. 6. Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 20 minučių. Būtinai stebime, kad nesudegtų.
  7. 7. Padažas: Smulkiai supjaustome šalotinius svogūnus ir pakepiname juos svieste iki suminkštėja ir tampa permatomi.
  8. 8. Supilame vyną, dedame medų, lauro lapą ir žoleles. Kaitiname ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes arba kol padažas ganėtinai nugaruos.
  9. 9. Suberiame druską ir patiekiame su iškeptu jautienos steiku. Skanaujame!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.

Renalda

Steikai yra dievų maistas. Valgyčiau ir valgyčiau! :)
Atsakyti
Garnyras prie jautienos steiko
Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)
Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
(1)