Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo vyno padažu

2021-02-01 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo vyno padažu
Tai tikrai neeilinis patiekalas, kurį gaminsite savo virtuvėje kasdien. Toks jautienos steikas, privers Jus pasijausti tarsi restorane. Aš jį kepu ypatingomis progomis, kai noriu palepinti visą savo šeimą. Tokio vieno kepsnio užtenka 2 asmenims. Jei asmenų daugiau, tai didinkite kiekius. :)

Ingredientai

    • šviežias jautienos didkepsnis "Black Angus" (sausai brandinta jautiena): 220 gramų (naudoju "Kitchen me" produkciją)
    • švieži špinatai: 100 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • bulvės: 5-6
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Padažui:
    • raudonieji svogūnai: 0,5 mažo
    • raudonas vynas: 150 mililitrų
    • juodųjų serbentų džemas: 2-3 arbatinių šaukštelių
    • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežias čiobrelis: 1 šakelės
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskustas bulves supjaustome skiltelėmis, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi, išmaišome.
  2. 2. Dedame į kepimo skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiais apskrunda ir būna iškepusios.
  3. 3. Padažas: Į prikaistuvį įpilame šlakelį aliejaus, dedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kepame, kol jis suminkštėja.
  4. 4. Tada supilame vyną, suberiame nuo šakelės nuskabytus čiobrelių lapelius ir verdame, kol padažo nugaruoja du trečdaliai skysčio.
  5. 5. Dedame garstyčias, dižono garstyčias, pagardiname druska ir gerai išmaišome.
  6. 6. Po to jautieną iš abiejų pusių apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 2-3 minutes.
  7. 7. Tada suvyniojame į foliją ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
  8. 8. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, suberiame griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, kepame, kol gražiais apskrunda.
  9. 9. Tuomet dedame špinatus, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišome ir išjungiame kaitrą.
  10. 10. Jautienos steiką patiekiame su orkaitėje iškeptomis bulvėmis, špinatais bei pasiruoštu padažu. Lepinamės!
  11. jautienos steikas su orkaiteje keptomis bulvėmis
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau steikų receptų rasite: Steikų receptai.
Keptas jautienos antrekotas
(3)
Sočios ir gaivios jautienos salotos su bulvėmis ir marinuotų agurkų padažu
(1)
Lėtai kepta jaučio uodega
(1)
Pasta su malta jautiena
(2)
Troškinta jaučio uodega orkaitėje
(2)
Tikras uzbekiškas skanus ir birus plovas su aviena arba jautiena
(1)
Maltos jautienos ir lęšių troškinys
(1)