Kad naminis mėsainis būtų skanus, man asmeniškai svarbu gerai ir sultingai pasiruošti mėsą. Šį kartą labai paprastas, bet geras variantas su jautiena. Ilgai neužtruksite, o mėsainiai jau bus paruošti.
1. Pirmiausia nedideliais kubeliais supjaustome marinuotus agurkus, svogūną, pasmulkiname kaparėlius ir sudedame į jautienos faršą. Taip pat sudedame dižono garstyčias, petražoles, pagardiname druska ir gerai išminkome.
2. Tada suformuojame 2 apvalius paplotėlius iš pasiruoštos mėsos.
3. Įkaitiname aliejų keptuvėje.
4. Keptuvėje mėsos paplotėlius apkepame maždaug 3-4 minutes iš abiejų pusių.
5. Bus idealu, jeigu paplotėlius paliksite šiltai pastovėti iki 5 minučių (susukus į foliją, šitaip nepraras sultingumo).
6. O dabar galite pradėti improvizuoti - mėsainių bandelę galima taip pat apskrudinti, užtepti mėgstamos majonezo, uždėti pomidoro riekelę, salotos lapą, jautienos paplotėlį, sūrio riekelę ir viską pašildyti. Štai ir viskas. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau mesainių receptų rasite: Mėsainiai.
Irena
Nu nerealiai gerai pavyko, nors ir gana retai gaminu mėsainius namuose. Ačiū už receptą.
Atsakyti
Irena
Atsakyti