Sausai marinuoti kaukazietiški jautienos šašlykai su aštriomis salotomis ir česnakinėmis bulvėmis

2020-06-24 Autorius Oditėlės blogas

Sausai marinuoti kaukazietiški jautienos šašlykai su aštriomis salotomis ir česnakinėmis bulvėmis
Noriu pasidalinti nuostabia nuostabia naujiena - sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyku, kurio pakuotėje rasite jau suvertus mėsos gabalėlius ant medinio iešmelio. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai tik įkaitinti žarijas, išsikepti ir mėgautis restorano vertu patiekalu namuose.

Brandintai mėsai sausuoju būdu nereikia papildomų prieskonių ar marinavimų, todėl paruošimo būdas kur kas labiau supaprastėja ir gaunate nuostabų skonį.

Ingredientai

    • "Kitchen me" sausai brandintos jautienos išpjovos šašlykas: 2 pakelių (po 200 gramų)
    • šviežios bulvytės: 10 nedidelių
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • džiovintos česnako granulės: žiupsnelio 
    • šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio 
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Salotoms:
    • raudonieji ir geltonieji vyšniniai pomidorai: 10 vienetų
    • agurkai: gabalėlio
    • ridikėliai: 4 vienetų
    • marinuotos jelapeno paprikos: pagal skonį
    • mėgstamas salotų mišinys: poros saujų
    • citrinos sultys: šlakelio 
    • alyvuogių aliejus: šlakelio 
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šviežias bulvytes išverdame lengvai pasūdytame vandenyje, nugariname ir atidedame į šalį.
  2. 2. Prieš kepant jautienos šašlyką, išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
  3. jautienos šašlykas
    Reklama
  4. 3. Salotas paruošiame iš išvardintų ingredientų. Kad nesumirktų salotų lapai, dedame juos tik prieš patiekiant.
  5. 4. Pasirinkime kur kepsime - grilinėje ant žarijų ar elektrinėje, keptuvėje, orkaitėje ar pan. Šį kartą rinkausi elektrinę grilinę.
  6. 5. Pirmiausiai kepame jautienos šašlykus keletą minučių iki norimo iškepimo lygio.
  7. 6. Perdedame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame šiltai pastovėti.
  8. 7. Į dubenį sudedame išilgai perpjautas bulvytes, apšlakstome aliejumi, pagardiname česnako granulėmis, druska ir viską lengvai permaišome. Bulvių puseles iškepame grilinėje.
  9. 8. Serviruojame lėkštes: dedame salotas, bulvių puseles, kurias apibarstome krapais, jautienos šašlyką, kurį pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Skanaus.
  10. jautienos šašlykas su aštriomis salotomis
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Jautienos tartaras
(7)
Salotos su plėšyta jautiena
(1)
Jaučio liežuvis su daržovėmis
(1)
Marinuoti jautienos šašlykai
(5)
Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu
(1)
Kaip iškepti tobulą jautienos antrekotą be kaulo?
(4)
Jautienos tartaras su krienais ir kaparėliais
(1)