Tokios jautienos salotos niekada negali atsibosti, nes grilinta jautiena valgant tiesiog ištirpsta burnoje, o salotos priduoda nuostabaus sultingumo ir malonaus traškumo. Tikrai 12 balų iš 10. :)
Ingredientai
jautienos nugarinės ir išpjovos kepsnio didkepsnis su T formos kaulu: 400 gramų
1. Pradžioje kruopščiai nuplauname bulvytes bei išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Tuomet padažui nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę, sudedame į dubenėlį, išspaudžiame sultis, supilame alyvuogių aliejų, sudedame smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, dedame garstyčias, medų, aitriąsias paprikas, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
Reklama
3. Tada jautienos didkepsnį kepame ant grilio iš abiejų pusių po keletą minučių. Arba iškepame keptuvėje.
4. Po to apibarstome iš abiejų pusių druska, maltais juodaisiais pipirais, uždengiame folija bei paliekame šiltai pastovėti apie 5-10 minučių.
5. Išvirtas bulvytes perpjauname išilgai, sudedame į keptuvę su trupučiu aliejaus bei apskrudiname iš abiejų pusių. Sudedame ant popierinio rankšluosčio.
6. Kitoje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame vyšninius pomidorus. Kai tik pradės trūkinėti odelė, perdedame ant popierinio rankšluosčio.
7. Į lėkštę dedame salotas, bulvytes, pomidorus, jautienos griežinėlius bei užpilame paruoštu padažu. Patiekiame iš karto ir skanaujame.
8. Rekomendacija: Daugiau salotų su jautiena receptų rasite: Salotos su jautiena.