Lengvos salotos su virta vištiena, kiaušiniais, agurkais ir padažu

2024-04-23 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Lengvos salotos su virta vištiena, kiaušiniais, agurkais ir padažu
Artėjant vasarai stengiamės valgyti vis daugiau vištienos, vietoje kiaulienos. Ir vis daugiau salotų. Tad šiandien sujungiau vištieną ir salotas į vieną. Gavosi tikrai skanios salotos, kurias gaminsiu dar ne kartą. Tiek padažas, tiek visi ingredientai čia idealiai suderėjo tarpusavyje. Rekomenduoju pasigaminti.

Beje, jeigu norisi išraiškingesnio skonio, tai rinkitės ne virtą vištiena, o rūkytą. :)

O šiais patikusiais vištienos patiekalais jau dalinausi kiek anskčiau:
- makaronai su vištiena ir baltu padažu;
- vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis;
- vištienos apkepas su grietinėle ir garstyčiomis;
- vištienos filė kepsneliai orkaitėje;

O dabar imamės gamybos!

Ingredientai

    Salotoms:
    • vištienos filė: 400 gramų (galima keisti į rūkytą vištieną)
    • virti kiaušiniai: 4
    • agurkai: 250 gramų
    • kepintos saulėgrąžos: 50 gramų
    • svogūnų laiškai: 1 saujos
    • švieži krapai: 1 saujos
    • druska: pagal skonį
    Padažui:
    • majonezas: 200 gramų (arba natūralus "Graikiškas" jogurtas)
    • grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame vištieną pasūdytame vandenyje (verdame, nuo vandens užvirimo, maždaug 15-20 minučių).
  2. 2. Atvėsiname bei supjaustome kubeliais arba juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet supjaustome išvirtus kiaušinius, juostelėmis agurkus, svogūnų laiškus ir susmulkiname krapus.
  5. 4. Po to viską sudedame į dubenį, suberiame saulėgrąžas, įberiame pagal savo skonį druskos.
  6. 5. Padažas: Sumaišome majonezą (arba natūralų jogurtą), garstyčias ir maltus pipirus bei užpilame ant salotų, viską gerai išmaišome.
  7. 6. Patiekiame ir skanaujame!
Lengvos salotos su virta vištiena, kiaušiniais, agurkais ir padažu

Asta

Ar nebutu skaniau su karsto rukymo file
Atsakyti

Egle

Nepatiko , skonio truksta, daugiau nedarysiu
Atsakyti

Rasa

Gaminau su parykyta paukstiena ir marinuotu agurku man patiko aisku skonio reikalas
Atsakyti