Fettuccine makaronai su vištiena ir baltuoju padažu

2024-04-23 Autorius WorldRecipes.lt

Fettuccine makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
Tai labai mylimas mano šeimos receptas. Tokie makaronai su vištiena ir padažu neapsunkina, be to galima labai skaniai ir sočiai pavalgyti. Kartais gamindama pakeičiu vištieną į kalakutieną. Taip pat čia labai tiktų pievagrybiai, tad jei jų turite ir mėgstate rekomenduoju pridėti. 

Išvardintu ingredientų kiekiu galima pamaitinti 4 žmones. Na, o kadangi mes su vyru esame dviese, tai pavalgėme du kartus, o antrą kartą valgydami net nepasišildėme. Iš to galima suprasti, kad receptas tikrai vertas dėmesio. Rekomenduoju išbandyti.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 450 gramų
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    • svogūnų milteliai (arba granulės): trupučio
    • česnakų milteliai (arba granulės) : trupučio
    • vištienos sultinys: 1,5 puodelio (1 puodelis - 250 ml)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežios smulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • kreminis sūris: 4 valgomųjų šaukštų (pvz.: "Philadelphia")
    • tarkuotas parmezano sūris: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • "Fettuccine" makaronai: 250 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėles iš abiejų pusių apibarstome druska, pipirais, svogūnų bei česnakų milteliais arba granulėmis.
  2. 2. Tuomet alyvuogių aliejų įkaitiname keptuvėje.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitintame aliejuje apkepame vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrus.
  5. 4. Išimame iš keptuvės, sudedame į lėkštę bei leidžiame šiek tiek atvėsti.
  6. 5. Kai vištiena pravės, supjaustome mažais gabalėliais.
  7. 6. Tada į verdantį pasūdytą vandenį dedame virti makaronus. Verdame, kaip nurodyta ant makaronų pakuotės. Kai išvirs, nukošiame.
  8. 7. Po to į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, dedame susmulkintą česnaką (jei keptuvė labai sausa, įpilame truputį aliejaus), pakepame apie 60 sekundžių.
  9. 8. Dedame vieną šaukštą miltų, išmaišome, pakepame apie 30 sekundžių, kad dingtų žalių miltų skonis.
  10. 9. Tuomet į keptuvę supilame sultinį, sudedame supjaustytą vištieną, verdame apie 4–5 minutes, kol padažas sutirštės.
  11. 10. Dedame kreminį sūrį.
  12. 11. Išmaišome bei paverdame kelias minutes.
  13. 12. Paskui sudedame sutarkuotą parmezaną, makaronus bei petražoles.
  14. 13. Viską išmaišome, pakaitiname, kol sūris išsilydys.
  15. 14. Skanaujame!

Vaida

Tobulai pavyko. Tikrai nuostabus receptas. Išsisaugojau ir ateičiai.
Atsakyti
Keto konjac makaronai su tofu
(1)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
(2)
Pasta su malta jautiena
(2)