Salotos su marinuotais burokėliais ir buratta sūriu

2023-10-23 Autorius Kviečiu į virtuvę

Salotos su marinuotais burokėliais ir buratta sūriu
Aš tikrai itin mėgstu burokėlius ir man jie labai skanu, visokiausiu pavidalu. Esu ir burokėlių kotletus gaminusi ne kartą, ir pyragą su burokėliais, o sriubų ir mišrainių su šia daržove jau net neskaičiuoju, kiek per gyvenimą prigaminusi.

Jau keletą kartų esu ruošusi salotas su šviežiais, tik šiek tiek pamarinuotais burokėliais. Skonis būna išraiškingas ir intensyvus. Šį kartą dalinuosi dar viena idėja su šviežiai pamarinuotais, nevirtais burokėliais ir buratta sūriu, kuris pakelia salotas į kitą lygį. Būtinai pamėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Marinuotiems burokėliams:
    • nevirti burokėliai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • svogūnai: 1
    • baltojo vyno actas: 25 mililitrų
    • čili: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
    • kalendra: žiupsnio (nėra būtina)
    • druska: žiupsnio
    Salotoms:
    • buratta sūriai: 1
    • špinatai: 2 saujų (galima pakeisti špinokų lapais)
    • rukola: 1 saujos
    • baziliko lapeliai: kelių
    • kanapių branduoliai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio
    • balzamiko kremas: šlakelio (naudoju šviesų su figomis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinuoti burokėliai salotoms: Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite smulkiais šiaudeliais.
  2. 2. Tada aliejuje pakepinkite perpus perpjautą svogūną. Pakepinkite, kad atiduotų visą savo skonį aliejui.
  3. Reklama
  4. 3. Išimkite svogūną ir išmeskite lauk.
  5. 4. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite, kol šis šiek tiek suminkštės.
  6. 5. Tuomet ant burokėlių pilkite actą, aliejų, beriame druskos, čili, kalendrą. Gerai išmaišykite.
  7. 6. Palikite marinuotis per visą naktį.
  8. 7. Salotos: Į lėkštes dėkite špinatų ir rukola lapelius, jau pasimarinavusius burokėlius, plėšykite buratta sūrį.
  9. 8. Pabarstykite kanapių sėklomis ir druska. Apšlakstykite balzamiko kremu. Papuoškite baziliko lapeliais.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Salotos su marinuotais burokėliais ir buratta sūriu