Vegetariškos kriaušių salotos "Ožkos riešutėliai" su riešutais

2021-01-05 Autorius Segebutės užrašai

Vegetariškos kriaušių salotos "Ožkos riešutėliai" su riešutais
Toks salotas pagaminti užtruks maždaug 15 minučių. Pagal mano standartus - salotoms tai ganėtinai ilgas laikas, tad jas priskirčiau prie ypatingoms progoms tinkančių kategorijos. Jas galima valgyti ne tik vienas, bet jas galima valgyti ir su aviena arba jautiena ir su paskrudintos ciabatta itališkos duonos riekute. 

Šių salotų ruošime svarbiausia visas dalis patiekti maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais, ne plonesniais kaip 4 milimetrų, kad būtų lengviau galima pasmeigti šakute.

Ingredientai

    • šviežios salotos: 100 gramų (aš naudoju "Red corral" ir "Green Corral" lapelius)
    • ožkos sūris: 100 gramų (toks minkštas, būna parduodamas cilindro formos pakuotėse)
    • kietos kriaušės: 1
    • svogūnai: aštuntadalio galvos (nėra būtina)
    • smulkiai kapoti migdolai: 0,5 stiklinės (arba graikiniai riešutai)
    • džiovintos saldintos spanguolių, vyšnių arba granatų sėklos: 1 valgomojo šaukšto
    • rupi druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    • balzamiko actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia salotų lapelius nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite (popieriniu rankšluosčiu arba išsukite salotų džioviklyje).
  2. 2. Nelamdydami suplėšykite vieno kąsnio dydžio šmoteliais.
  3. 3. Tada arbatiniu šaukšteliu kabinkite ožkos sūrį, tarp delnų suformuokite kamuoliukus ir juos ridenkite riešutuose. Tai yra ilgiausiai trunkanti gaminimo dalis, gerai jei turite mažųjų pagalbininkų, jie padės.
  4. 4. Kriaušę pjaukite į ketvirčius, kotą bei sėklalizdžius pašaliname. Kriaušę supjaustykite vieno kąsnio dydžio kubeliais.
  5. 5. Tada svogūną pjaustykite 4-5 milimetrų platumo, 3-4 centimetrų ilgio skiltelėmis.
  6. 6. Po to viską dėkite į platų dubenį ir rankomis sumaišykite, pabarstykite uogomis, pasūdykite bei papipirinkite.
  7. 7. Puodelyje šakute suplakite aliejų bei actą iki emulsijos. (vientisas skystys). Šios emulsijos plona srovele apliekite salotas. Patiekite ir skanaukite!