Itališkos šviežių daržovių salotos su ančiuviais

2023-08-01 Autorius WorldRecipes.lt

Itališkos šviežių daržovių salotos su ančiuviais
Jei manęs paklaustų, kaip įsivaizduoju šviežią maistą, tai šios salotos būtų bene tiksliausias apibūdinimas - ką tik nuskintos paprasčiausios žalios daržovės pagardintos skaniu užpilu. Mūsų, vilniečių atveju, tikriau tai būtų ką tik nupirkti ir parsinešti namo ingredientai. Labai skanu šias itališkas salotas su ančiuviais patiekti kaip garnyrą prie įvairių karštų mėsos patiekalų, bet šį kartą valgėme jas su karštais itališkais sumuštinukais crostini su voveraitėmis. Labai tiko! 

Ingredientai

    • įvairių rūšių salotų: 2 saujų (rukolos, sultelės, polly ar panašių)
    • pomidorų: 2
    • agurkų: 1
    • geltonųjų paprikų: 0,5
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • ančiuvių: 3
    • kaparėlių: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno acto: 1 valgomojo šaukšto
    • maltų pipirų mišinio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia salotas suplėšykite, pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurkus ir paprikas - juostelėmis, svogūną - žiedais.
  2. 2. Užpilkite aliejumi ir actu.
  3. 3. Tada ančiuvius bei kaparėlius smulkiai sukapokite ir užberkite ant salotų.
  4. 4. Pagardinkite pipirais ir viską sumaišykite šaukštu arba tiesiog rankomis.
  5. 5. Patiekite ir skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau salotų su ančiuviais rasite: Salotos su ančiuviais.
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)
Gaivios morkų ir ridikėlių salotos
(4)