Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu

2019-06-07 Autorius Lithuanian in the USA

Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
Vištienos burito salotos yra be galo gardžios bei sočios, garantuotai apsilaižysite pirštelius, pažadu! Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali pasirodyti kiek ilgokas, bet visi ingredientai ganėtinai paprasti. Gaminimo procesas taipogi visai nesudėtingas, daug paprastesnis bei greitesnis negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šias salotas galima kuo puikiausiai susukti į tortiliją ir šitaip gausite buritą! Tačiau burito salotos yra paprastesnis variantas.

Jogurto-avokado padažas itin tinka prie įvairiausių užkandžių, kitų salotų bei patiekalų, todėl pasigaminus daugiau padažo, tikrai rasite kur jį panaudoti. Padažui pagaminti aš pati naudojau 0% riebumo graikišką jogurtą, bet jogurtą galima rinktis pagal savo nuožiūrą, kokį labiausiai mėgstate.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Salotoms:
    • avokadai: 1
    • virto juodos arba kitos tamsios/margos pupelės: 1 stiklinės
    • smulkiai sutarkuotas šviesus sūris: 2 saujų
    • pomidorai: 1 (didelio)
    • susmulkinti šviežia kalendra: 1 nedidelės saujos
    Vištienai:
    • vištienos krūtinėlės: 2 (nedidelės)
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • laimo vaisiai: 0,5
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    Ryžiams:
    • nevirti ryžiai: 1 stiklinės
    • susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujos
    • laimo sultys: iš 1 vnt.
    • druska
    Padažui:
    • avokadai: 1 (mažo)
    • graikiškas jogurtas: 150 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • laimo sultys: iš 1 vnt.
    • švieži jelapeno pipirai: 0,5
    • šviežia kalendra: 20 šakelių
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 2 žiupsnių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištiena: Vištienos krūtinėles supjaustykite gabaliukais, sudėkite į vieną dubenį, sumaišykite su prieskoniais bei laimo sultimis. Palikite marinuotis šaldytuve, kol ruošite ryžius bei padažą.
  2. 2. Paskui nulupkite svogūną, supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, kepkite kelias minutes, tuomet sudėkite vištienos gabaliukus, kepkite ant vienos pusės maždaug 4-5 minutes, apverskite ir kepkite vėl maždaug 4-5 minutes. Šitaip kepama vištiena išlaikys sultingumą.
  3. Reklama
  4. 3. Ryžiai: Ryžius išvirkite, nuplaukite po šaltu vandeniu, palikite atvėsti. Tuomet sumaišykite su kalendra bei laimo sultimis, pagardinkite druska. Atidėkite į šalį.
  5. 4. Padažas: Visus padažui nurodytus ingredientus sudėkite į kokteilinę arba maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  6. 5. Salotos: Avokadą bei pomidorą supjaustykite kubeliais. Pirmiausia į lėkštę dėkite pusę ryžių, tuomet pusę pupelių, sudėkite pusę avokado, pomidoro ir vištienos gabaliukų (dar šiltų).
  7. 6. Ant salotų vidurio užpilkite padažo, salotas apibarstykite sūriu bei kalendra. Šitaip paruoškite ir antrą salotų lėkštę. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos salotų receptų rasite: Vištienos salotos.
Salotos su tunu ir daržovėmis
(3)