Neseniai rodžiau kaip pagaminti sluoksniuotas salotas su tunu, o šiandien kiek lengvesnis variantas. Vakarienei arba pavakariams itin tinkantis salotų variantas su agurkais, vyšniniais pomidorais, virtais kiaušiniais ir ridikėliais. Be galo paprastai ir greit pagaminamas patiekalas, kuris tikrai neapsunkina. Suvalgius lėkštę tokių salotų, toliau galima užsiimti savo mėgstama veikla, nes persivalgius net nesinori eiti pagulėti. O ir kalorijų su jomis daug nesurinksite.
Ingredientai
salotų lapai: 2-4
sultenė: 1 saujelės
agurkai: 1
vyšniniai pomidorai: 100 gramų
ridikėliai: 4-6
tunas: 2 skardinių
virti kiaušiniai: 2
porų daigai: 1 saujelės (nėra būtina)
raudonieji svogūnai: 0,5
druska: žiupsnio
alyvuogių aliejus: pagal poreikį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia salotas suplėšykite, agurką supjaustykite šiaudeliais, ridikėlius griežinėliais, svogūną pusžiedžiais, pomidorus perpjaukite perpus, virtus kiaušinius taip pat pasmulkinkite.
2. Tuomet dėkite tuną, pabarstykite druska, daigais (jeigu norisi) ir apšlakstykite aliejumi.