Karališko skonio sočios salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena

2020-01-20 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Karališko skonio sočios salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Sočios, labai gardžios vištienos salotos, idealiai tinkančios ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Man jos tikrai karališkos, nes tiesiog tokios skanios. Būtinai pamėginkite!

Ingredientai

    • vištienos filė: 300 gramų
    • virtos arba konservuotos raudonosios pupelės: 250 gramų (tinka ir baltos)
    • marinuoti pievagrybiai: 300 gramų (silpnai rūgščių)
    • graikiški riešutai: 50 gramų
    • mėlynieji svogūnai: 1
    • švieži krapai: 1 saujos
    • druska: pagal skonį
    • kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų (arba grietinė)
    Svogūnų marinatui:
    • verdantis vanduo: 0,5 valgomojo šaukšto
    • buolių actas: 2 valgomųjų šaukštų (arba 9% actas)
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. nusausiname vištienos filė
  3. 2. Vištieną įtriname druska bei kario prieskoniais iš abiejų pusių.
  4. Reklama
  5. 3. Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje ir įdedame paruoštą vištienos filė, kepame po maždaug 2 minutes kiekvieną pusę.
  6. 4. Paskui įpilame į keptuvę pusę stiklinės verdančio vandens, uždengiame dangčiu ir dar kepame maždaug 15-20 min.
  7. 5. Iškepusią vištieną atvėsiname ir supjaustome mažais gabaliukais.
  8. iškepta vištienos filė supjaustyta gabaliukais
  9. 6. Marinuokite svogūną: Supjaustome svogūną nedideliais kubeliais.
  10. supjaustytas svogūnas kubeliais
  11. 7. Į indelį sudedame supjaustytą kubeliais svogūną, įberiame cukraus, druskos, įpilame acto ir verdančio vandens, išmaišome ir paliekame marinuotis maždaug 15 minučių.
  12. marinuojamas svogūnas
  13. 8. Sausoje keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus.
  14. graikiniai riešutai skrudinami keptuvėje
  15. 9. Pravėsusius riešutus smulkiai sukapojame peiliu (bet ne iki miltų).
  16. 10. Į dubenį sudedame supjaustytus pievagrybius, vištieną, nuspaustus marinuotas svogūnus, pupeles, susmulkintus riešutus ir krapus.
  17. sočios salotos ingredientai su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena prieš sumaišymą
  18. 11. Įdedame majonezo arba grietinės ir viską gerai išmaišome. Lepinamės!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)