Gydomasis kaulų sultinys sąnariams ir sveikatai

2020-02-24 Autorius WorldRecipes.lt

Gydomasis kaulų sultinys sąnariams ir sveikatai
Kaulų sultinį galite pagaminti tiek iš vištienos, tiek iš jautienos, tiek ir iš žuvų kaulų. Tradicinėje kinų medicinoje jį naudoja virškinimo sutrikimų gydymui - juk kauluose yra daugybe mikroelementų, aminorūgščių, jungiamųjų audinių, kolagenų ir kitų medžiagų.

Reguliarus kaulų sultinio vartojimas leidžia žmogui visą gyvenimą išsaugoti jėgą bei sveikatą. Tai tarsi stebuklinga priemonė, apie kurią daugelis nežino.

Štai kiek naudingų savybių turi kaulų sultinys:

1. Padės esant peršalimui. Tyrimų duomenimis, tradicinė vištienos sriuba iš kaulų sultinio su daržovėmis turi daugybę medžiagų, kurios pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.

2. Taip pat pagerina sąnarių sveikatą. Gaminimo procese kolagenas, kuris yra kauluose ir jungiamuosiuose audiniuose pavirsta želatina - baltymu, sustiprinančiu sąnarių sveikatą.

3. Teigiamai įtakoja lieknėjimą. Nors kaulų sultinys - ganėtinai nekaloringas patiekalas, jis vis tiek numalšina valgančiojo alkį. Tyrimai parodė, kad jame esanti želatina įtakoja sotumo jausmą. O tai tiesiogiai įtakoja mažesnį kalorijų suvartojimą bei padeda numesti svorio.

4. Sustiprina žmogaus imunitetą. Tyrimų duomenimis, kaulų sultinio vartojimas padeda sustiprinti imunitetą ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams.

5. Sunormalizuoja žmogaus virškinimą. Kaulų sultinys padeda virškinti kitą maistą. Jame esanti želatina susiriša su vandeniu virškinamajame trakte, šitaip teigiamai įtakodama maisto praėjimą žarnynu.

6. Padės atsistatyti po sporto treniruočių. Kaulų sultinys su žolelėmis bei daržovėmis turi daug mikroelementų, būtinų po sporto užsiėmimų - geležies, kalcio, magnio. Jame taip pat yra glicino - aminorūgšties, kuri įtakoja kreatinino, kuris reikalingas raumenų masės auginimui ir ištvermės stiprinimui, gamybą.

7. Sustiprina kaulus bei dantis. Kaulų sultinys su daržovėmis ir žuvimi arba mėsa gali turėti visus vitaminus ir mikroelementus, būtinus žmogaus kaulų sveikatai. Tai vitaminai A, K, C, D ir B grupė, kalcis, baltymas, magnis, varis, boras, geležis, manganas, kalis ir cinkas.

8. Palaikys odos bei nagų sveikatą. Tyrimai parodė, kad kaulų sultinyje esantis kolagenas teigiamai veikia odą bei nagus.

Kaip pagaminti kaulų sultinį?
Šį kartą rekomenduojame jums tradicinį receptą iš jautienos kaulų:

Ingredientai

    • jautienos kaulai: 1,5 kilogramo
    • vanduo: 4 litrų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • saliero stiebai: 1
    • obuolių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplauname jautienos kaulus.
  2. 2. Tuomet sudedame į didelį puodą, apšlakstome actu, dedame nuluptas daržoves, druską, pilame vandenį, kuris uždengia kaulus ir daržoves.
  3. 3. Užviriname, sumažiname ugnį (sultinys turi virti, sudarydamas mažus burbuliukus), uždengiame dangčiu ir verdame 3-6 valandas. Stebime procesą.
  4. verdamas sultinys
  5. 4. Po to perkošiame karštą sultinį, kad pašalintume bet kokius kaulų fragmentus.
  6. 5. Išmetame kaulus ir daržoves, kurios buvo naudojamos ruošime.
  7. 6. Patiekiame sultinį karštą arba šaltą. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sultinių receptų rasite: Sultiniai.
Jaučio žandai troškinti vyne
(12)
Kepta brandintos jautienos sprandinė
(4)
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
(1)