Tikriausiai visi puikiai įsivaizduojate kas yra jautienos krūtininė (angliškai beef brisket). Tai yra jaučio mėsa nuo krūtinės - tarp priekinių kojų ir menčių. Įprastai ji parduodama be krūtinkaulio. Tai tikrai ypatingo skonio jautienos pjausnys. Jau esu minėjusi, kad kuo raumuo yra tvirtesnis, tuo jame daugiau bus skonio, o jeigu dar yra šiek tiek riebalų, tai mėsa gausis dar aromatingesnė. Krūtininė būtent tokia mėsa - tvirta, dėl to itin aromatinga, su šiek tiek riebalų - dėl to sultinga. Žinoma, ji ganėtinai. Neužtenka krūtininės kepsnio kelias minutes pakepti ant keptuvės, kaip įprastai yra daroma su išpjova. Tačiau ją patroškinus, ji bus žymiai skanesnė už patį minkščiausią išpjovos kepsnį.
Pats patiekalas yra itin paprastas ir tradicinis. Ilgai patroškintas jautienos gabalas su daug svogūnų, bet Jūs galite ir paįvairinti daržoves ir be morkų, dar įdėti burokėlių ir/ar bulvių. Vietoje jautienos sultinio galima naudoti tamsų alų ir mėsą troškinti aluje. Trumpai tariant - visiška laisvė Jūsų fantazijai. O dabar prie recepto!