Troškinta jautienos krūtininė (beef brisket)

2021-12-03 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinta jautienos krūtininė (beef brisket)
Tikriausiai visi puikiai įsivaizduojate kas yra jautienos krūtininė (angliškai beef brisket). Tai yra jaučio mėsa nuo krūtinės - tarp priekinių kojų ir menčių. Įprastai ji parduodama be krūtinkaulio. Tai tikrai ypatingo skonio jautienos pjausnys. Jau esu minėjusi, kad kuo raumuo yra tvirtesnis, tuo jame daugiau bus skonio, o jeigu dar yra šiek tiek riebalų, tai mėsa gausis dar aromatingesnė. Krūtininė būtent tokia mėsa - tvirta, dėl to itin aromatinga, su šiek tiek riebalų - dėl to sultinga. Žinoma, ji ganėtinai. Neužtenka krūtininės kepsnio kelias minutes pakepti ant keptuvės, kaip įprastai yra daroma su išpjova. Tačiau ją patroškinus, ji bus žymiai skanesnė už patį minkščiausią išpjovos kepsnį.

Pats patiekalas yra itin paprastas ir tradicinis. Ilgai patroškintas jautienos gabalas su daug svogūnų, bet Jūs galite ir paįvairinti daržoves ir be morkų, dar įdėti burokėlių ir/ar bulvių. Vietoje jautienos sultinio galima naudoti tamsų alų ir mėsą troškinti aluje. Trumpai tariant - visiška laisvė Jūsų fantazijai. O dabar prie recepto!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautienos krūtininė: ~1 kilogramo
    • svogūnai: 4
    • česnakas: 4-5 skiltelių
    • morkos: 3
    • jautienos sultinys: ~400 mililitrų
    • lauro lapai
    • čiobrelis
    • rozmarinas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jautienos krūtininė tikriausiai turės kažkiek riebalų, bet jų tikrai neišsigąstame. Pačius stambius ir didžiausius nupjaustome, nes jie troškinta neištirpsta, o štai plonesni riebalai išsilydys. Taipogi pašaliname visas stambesnes sausgygles, jeigu tokių bus.
  2. 2. Iškart atkreipiame dėmesį, kaip eina raumenų skaidulos ir nepamirštame, kad kai iškeps mesa, būtinai reikia pjaustyti skersai šioms skaiduloms.
  3. Reklama
  4. 3. Mėsą nusausiname, pabarstome druska ir pipirais. Dedame kepti į puodą, kuriame mėsą vėliau troškinsime.
  5. 4. Susipjaustome svogūnus.
  6. 5. Mėsos gabalą apkepame iš vienos pusės maždaug 2-3 minutes (arba iki kol gražiai paruduos) ir tiek pat iš kitos.
  7. 6. Apkeptą mėsos gabalą dėkite į lėkštę, o į tą patį puodą dėkite žiedais arba pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Jeigu reikia įpilame dar aliejaus. Svogūnus kepkite tol, kol jie pagelsta ir suminkštėja, sudėkite smulkintą česnaką ir dar pakepkite viską maždaug 2-3 minutes.
  8. 7. Iškeptus svogūnus paskirstome į puodo kraštus, o į puodo vidurį įdedame mėsa.
  9. 8. Supilame sultinį, sudedame prieskonius ir pakaitiname, kol viskas užvirs.
  10. 9. Užvirus, puodą uždengiame dangčiu ir įdedame į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Dabar mėsą ten kepsime maždaug 4 valandas. Kas valandą mėsą apverčiame, o po trijų valandų virimo sudedame supjaustytas morkas.
  11. 10. Po 4 valandų mėsa itin minkšta, palietus šakute, ji turėtų griūti.
  12. 11. Mėsą išimame, uždengiame folija ir paliekame šiltai. Iš puodo išimame morkas ir dalį svogūnų, lauro lapus išmetame, o likusius svogūnus ir tai kas liko po mėsos troškinimo (sultinys, riebalai, mėsos gabaliukai) sutrinkite trintuvu (blenderiu) - tai bus padažas.
  13. 12. Dabar jau galima supjaus­tyti mėsą (sker­sai rau­menų skai­du­loms!).
  14. 13. Patie­kiame su troš­kin­tomis mor­ko­mis, svo­gū­nais, vir­tomis arba kep­tomis bul­vėmis ir tam­siu alumi. Skanaujame!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.
Skanus turkiškas kebabas
(1)
Steiko kepimas keptuvėje su keptomis daržovėmis
(1)
Vengriškas jautienos guliašas
(28)