Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo

2021-12-18 Autorius WorldRecipes.lt

Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
Turiu pripažinti, kad lazanijas aš tikrai labai mėgstu. Lyginant su klasikine Bolonijos lazanija, tokia lazanija yra lengvesnė mūsų skrandžiui, itin gardi ir tuo pačiu lengviau pagaminama, nes nereikia gamint Béchamel padažo. Receptas tiks valgantiems be glitimo, taip pat besilaikantiems keto dietos, o jeigu dar nedėsite ant viršaus sūrio - bus tikras sportininkų maistas. Tiems, kuriems svarbu valgyti skaniai sūrį rekomenduoju jį naudoti. Taip pat galiu pasakyti, kad man asmeniškai tai skaniausias receptas su cukinijomis, kurį aš esu kada išbandžiusi. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijos: 2 (vidutinio dydžio)
    • malta jautiena: ~350 gramų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • pomidorų tyrė: 250 gramų (arba ~500-600 gramų kubeliais supjaustytų pomidorų)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kreminė varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • fermentinis sūris: ~200 gramų (arba 120 gramų mocarelos ir 80 gramų parmezano)
    • itališkas prieskonių mišinys (bazilikų, raudonėlio, čiobrelių)
    • maltas muskato riešutas
    • raudonas vynas (ir/arba jautienos sultinys)
    • juodieji pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustykite cukinijas maždaug 0,7 milimetro storio riekutėmis, pasūdykite, leiskite pastovėti pagal tai, kiek turite laiko bei kantrybės.
  2. 2. Po to nupilkite susidariusį skystį, apkepkite cukinijas naudodami šlakelį aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Iškepusias dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte nereikalingą aliejaus perteklių.
  5. 4. Tuomet apkepinkite jautienos faršą, kol šis parus, suberkite ir apkepkite svogūną.
  6. 5. Paskui sudėkite traiškytą česnaką, supilkite pomidorų tyrę arba supjaustytus pomidorus, leiskite pasitroškinti ant nedidelės ugnies, kol masė nebebus vandeninga, bet dar išliks drėgna. Jeigu masė sausoka, įpilkite šlakelį vyno ir/arba sultinio. Įdėkite druskos, pipirų bei prieskoninių žolelių.
  7. 6. Į kreminę varškę įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnį malto muskato ir druskos, gerai išmaišykite.
  8. 7. Sluoksniuokite keto lazaniją: Į formą įpilkite šiek tiek mėsos troškinio, kad cukinijos nepriliptų, tuomet dėkite cukinijų sluoksnį, pilkite jautienos troškinio sluoksnį, tepkite varškės masės ir vėl cukinijos… Šitaip sluoksniuokite, kol viską sudėsite. Ant viršaus berkite sūrio.
  9. 8. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 45 minutes. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos receptai.

Jonita

Pirmą kartą gamindama labai skeptiškai žiūrėjau į šitą receptą. Tačiau dabar jau gaminu 3 kartus ir tikrai gaminsiu dar. Super!
Atsakyti
Pasta su malta jautiena
(2)
Vytinta dešra
(19)