Ale jautienos kebabas su marinuotais svogūnais ir česnakiniu padažu

2021-02-16 Autorius Kviečiu į virtuvę

Ale jautienos kebabas su marinuotais svogūnais ir česnakiniu padažu
Tikriausiai kebabus su tortilijomis jau yra gaminęs bene kiekvienas lietuvis. O apie šašlykus net nekalbėsiu. Bet kažkada pagalvojau, kad aš svogūnus marinuoju tik tada, kai valgome šašlykus, tačiau jų panaudojimo būdų yra daug daugiau. Ir šitaip gimė idėja pagaminti jautienos kebabus su marinuotais svogūnais, nors visada naudodavau tik paprastus. Toks sprendimas pakėlė kebabų skonį į visai naują lygį. Būtinai rekomenduoju pamėginti ir Jums.

Ingredientai

    Jautienai: 
    • malta jautiena: 700 gramų
    • raudonieji svogūnai: 1
    • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
    • laiškinsi česnakas: 1 valgomojo šaukšto
    • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • kuminas: žiupsnio
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    Marinuotiems svogūnams:
    • raudonieji svogūnai: 1 (didelio)
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • cukrus: žiupsnio
    • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
    Česnakiniam padažui:
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    Taip pat:
    • tortilijos: pagal poreikį
    • mėgstamų salotų lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautieną sumaišykite su prieskoniais, susmulkintu česnaku bei svogūnu.
  2. 2. Tada įmuškite kiaušinį ir masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suformuokite pailgus kotletus / maltinukus ir perverkite mediniu iešmeliu.
  5. 4. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 25 minutėms.
  6. 5. Marinuoti svogūnai: Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  7. 6. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir supilkite actą. Viską gerai pamaigykite.
  8. 7. Česnakinis padažas: Padažui sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje.
  9. 8. Kebabo formavimas ir gamyba: Tortiliją pašildykite sausoje keptuvėje.
  10. 9. Tada patepkite česnakiniu padažu, dėkite salotų lapų ir po iškeptą jautienos maltinį. Patiekite ir skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau kebabų receptų rasite: Kebabų receptai.
Beef - jautienos tataki
(1)
Velingtono kepsnys
(3)
Jautienos tartaras su krienais ir kaparėliais
(1)
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
(3)