Baklažanai užkepti su maltos mėsos ir sūrio padažu

2024-03-07 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanai užkepti su maltos mėsos ir sūrio padažu
Tai yra baklažanai Bolognese :) ... Šį patiekalą visai neseniai ragavau Kretoje, nežinau kaip tiksliai jis vadinasi, tiesiog vieną kartą juos patiekė mano viešbutyje per vakarienę, kuriame buvau apsistojusi. Man tikrai be galo patiko, nusprendžiau kažką panašaus atkartoti pati savo virtuvėje. Ir tikrai labai skaniai pavyksta.

Beje, jei yra nemėgstančių baklažanų, tai tokiu pačiu principu galima supjaustyti keletą bulvių riekelėmis ir kartu iškepti.

Ingredientai

    • maltos jautienos: 300 gramų
    • baklažanų: 2 (arba 1 baklažano ir 3 bulvių)
    • svogūnų: 1
    • česnako: 3 skiltelių
    • maltų saldžiųjų paprikų
    • čiobrelių
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • aštraus pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinės: 1 valgomojo šaukšto
    • miltų: 1 arbatinio šaukštelio
    • parmezano sūrio: 4 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia aliejų įkaitinkite keptuvėje ir apkepkite susmulkintus svogūnus su smulkiai supjaustytais česnakais (galima juos ir išspausti).
  2. 2. Tada sudėkite mėsos faršą (aš rinkau jautieną, bet manau puikiai tiktų ir kiauliena) ir kepkite, pagardinkite druska bei prieskoniais.
  3. 3. Po to įmaišykite pomidorų pastą, padažą ir grietinę. Aš pati dar sutirštinau miltais su šlakeliu sultinio, kad padažas būtų klampus.
  4. 4. Nukelkite nuo kaitros ir įmaišykite tarkuotą sūrį.
  5. 5. Per tą laiką, kol kepa faršas, pasiruoškite daržoves - baklažanus supjaustykite storomis riekelėmis, pabarstykite druska, palaikykite maždaug 10 minučių, kol išsiskirs sultys ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  6. 6. Beje, bulves supjausčiau storomis riekelėmis ir 5 minutėms įmečiau į verdantį pasūdytą vandenį, po to nukošiau ir gerai nusausinau (yra vienas žmogus šeimoje, kuris nevalgo baklažanų).
  7. 7. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi ir pašlakstykite aliejumi.
  8. 8. Dėkite daržovių riekeles, ant jų šaukštu dėkite mėsos įdarą.
  9. 9. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
  10. 10. Patiekite ir skanaukite!
  11. 11. Idėja: Ateičiai dar man kilo tokia mintis, kad nepamaišytų įterpti po griežinėlį pomidoro... Būtinai išmėginsiu. :)
Maltos jautienos ir lęšių troškinys
(1)
Šparaginių pupelių troškinys su mėsa (faršu)
(2)
Mėsos vyniotinis su daržovių ir sūrio įdaru
(1)