Kiaulienos arba jautienos guliašas su grybais ir morkomis, troškintas aluje

2023-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos arba jautienos guliašas su grybais ir morkomis, troškintas aluje
Itin skanus guliašas, kurį tikrai norėčiau, kad mano skaitytojai pasigamintų. Man jis labai skanus gaminant tiek iš kiaulienos (renkuosi sprandinę arba mentę), šiek iš jautienos. Rezultatas tikrai superinis! :)

Beje, jeigu gaminsite su jautiena, tai labai rekomenduoju palikti troškintis ilgiau, kad mėsa tikrai gautųsi labai minkšta. ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė arba kiaulienos mentė: ~500-700 gramų (tinka ir jautiena)
    • aliejus: šlakelio
    • svogūnai: 3
    • morkos: 3
    • česnakas: 2 skiltelių
    • švieži arba šaldyti miško grybai: 100 gramų
    • šviesus alus: 500 mililitrų
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • rozmarinas: keletos šakelių (arba 0,5 arbatinio šaukštelio džiovinto)
    • lauro lapai: kelių
    • juodieji ir kvapnieji pipirai
    • jūros druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome didesniais gabalais.
  2. 2. Patarimas: Jeigu nelabai mėgstate riebesnę mėsą, tai naudokite mentę, bet iš sprandinės guliašas gaunasi sultingesnis.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pakepiname mėsą ant šlakelio aliejaus.
  5. 4. Kai jau mėsa iš visų pusių apkepa, įpilame pusę stiklinės šviesaus alaus, įberiame juoduosius ir kvapniuosius pipirus, įmetame lauro lapus ir įdedame sutraiškytas česnako skilteles.
  6. 5. Uždengiame ir troškiname kol alus išgaruos.
  7. 6. Po to sudedame stambiai pjaustytas morkas ir rozmariną, dar kartą užpilame alumi ir troškiname kol alus išgaruos.
  8. 7. Paskui sudedame grybus, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus apkepiname, įdedame pomidorų padažo, supilame likusį alų ir dar šiek tiek patroškiname ant mažos ugnies, kad svogūnai suminkštėtų ir skoniai susijungtų tarpusavyje.
  9. 8. Pabaigoje įberiame druskos ir jeigu reikia dar pagardiname šviežiai maltais pipirais.
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame!
  11. 10. Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.
Orkaitėje kepti kiaulienos kukuliai su morkomis, burokėliais ir svogūnais
(5)