Ypatingo skonio švelnusis kiaulienos apkepas su bulvių koše

2019-10-08 Autorius Neringos užrašai

Ypatingo skonio švelnusis kiaulienos apkepas su bulvių koše
Patiekalas, kuris pavyko tiesiog puikiai. Užsirašiau į savo mėgstamiausių patiekalų kategoriją ir gaminsiu dažnai ateityje.

Ingredientai

    • malta kiauliena: 500 gramų
    • bulvės: 10
    • morkos: 1 (didesnės)
    • svogūnai: 1
    • konservuoti žirneliai: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • mėgstami prieskoniai
    • pienas (kad bulvių košė gautųsi tiršta, bet ne per skysta)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupusios bulves jas išsiverdame.
  2. 2. Per tą laiką, kol bulvės verda, sudedame kiaulienos faršą į kitą puodą ir verdame pagardindamos druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais.
  3. 3. Kol viskas verda, susipjaustome morkas bei svogūnus smulkiais kubeliais ir apkepame juos keptuvėje.
  4. 4. Išvirusias bulves sutriname, dedame druskos, įpilame pieno ir paruošiame bulvių košę.
  5. 5. Tuomet į kepintas morkas ir svogūnus sudedame nukoštą maltą kiaulieną ir įpilame šiek tiek sultinio, dedame vieną šaukštą miltų ir apkepame. Sudedame konservuotus žirnelius.
  6. 6. Tada mėsos masę sudedame į molinį indą ar kepimo skardą.
  7. 7. Ant viršaus sudedame paruoštą bulvių košę. Gražiai paskirstome po indą, kad uždengtų mėsą.
  8. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (man tai užtruko 30 minučių). Patiekiame ir skanaujame!
Ypatingo skonio švelnusis kiaulienos apkepas su bulvių koše
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
(5)
Virta kiaulienos šoninė
(6)
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)
Charčio su kiauliena
(6)