Troškinti kiaulienos suktinukai su špinatų įdaru

2024-04-10 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinti kiaulienos suktinukai su špinatų įdaru
Tikriausiai įvairiausius įdarytus mėsos suktinukus valgę ir gaminę yra beveik visi. Tačiau jų skonis labiausiai priklauso nuo pasirinkto įdaro. Šį kartą nuostabus špinatų įdaras, kuris labai pasiteisino ir dabar yra labai pamiltas mano visos šeimos narių. Tad jeigu pritrūko minčių ką pagaminti iš kiaulienos sprandinės, tai štai Jums šiandien labai gera idėja.

Aš pati prie jų dar pagaminau padažą: nusėmiau porą samčių to sultinuko kuriame troškinosi suktinukai, įdėjau vieną šaukštą garstyčių, užkaitinau bei miltais sutirštinau. Mes pasirinkome valgyti su bulvių koše bei marinuotais pomidorais. Tikrai labai skanu!

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 8 gabaliukų maždaug 1 centimetro storio
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • malta kiauliena: 1 didelės saujos
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • lapkotinis salieras: 1 stiebelio
    • šaldyti špinatai: 6 kubelių
    • džiūvėsėliai: 1 saujelės
    • Chmeli suneli prieskoniai (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos sprandinės gabaliukus gerai išmuškite.
  2. 2. Pabarstykite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais bei dėkite į šalį pasimarinuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet svogūną, česnaką ir saliero stiebelį susmulkinkite blenderiu bei dėkite kepti su nedideliu gabaliuku sviesto.
  5. 4. Pakepę, dėkite špinatus, įpilkite truputį vandens bei uždenkite keptuvę. po kelių minučių atidenkite, špinatai jau bus atitirpę, gerai pamaišykite dėkite druską, pipirus, prieskonius bei pakepkite, kol pragaruoja vanduo.
  6. 5. Po to dėkite džiūvėsėlius, gerai išmaišykite bei atvėsinkite.
  7. 6. Tada į maltą kiaulieną dėkite majonezą, druską ir prieskonius, gerai išmaišykite.
  8. 7. Imkite kiaulienos sprandinės gabaliuką, ant jo paskirstykite sluoksniuką maltos mėsos, o ant viršaus dėkite sluoksniuką špinatų. Atsargiai suvyniokite bei susmeikite smaigu arba dantų krapštuku.
  9. 8. Šitaip susukite visus suktinukus.
  10. 9. Mėsos suktinukus apvoliokite miltuose bei apkepkite aliejuje, dėkite į puodą, užpilkite vandens, kad apsemtų, dėkite druskos, lapelį kvepiančių pipirų bei patroškinkite maždaug pusvalandį.
  11. 10. Patiekite ir skanaukite!
Troškinti kiaulienos suktinukai su špinatų įdaru
Troškinti kiaulienos suktinukai su špinatų įdaru
Senovinis tarybinis kiaulienos guliašas su bulvių koše
(125)
Šonkauliai su lipniu BBQ padažu Amerikos stiliumi
(1)
Troškinys: Kiaulienos sprandinė rabarbarų marinate
(1)