Chmeli - Khmeli suneli naminiai prieskoniai | Receptas

2020-12-27 Autorius Segebutės užrašai

Chmeli - Khmeli suneli naminiai prieskoniai | Receptas
"Khmeli suneli" arba kitaip "Chmeli suneli" yra fantastiškas gruziniškas džiovintų prieskonių mišinys, tiesiog nepamainomas, kai yra gaminama charčio sriuba, taip pat paskaninant virtus ryžius, pupeles, kepant įvairiausius mėsos kepsnius ir beruošiant padažus. Tokį mišinį labai lengvai galite pasigaminti namie, maždaug lygiomis dalimis grūstuve sugrūdus nurodytus sausus prieskonius tarp ingredientų. Bėgam gamint!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • krapų sėklų
    • petražolių
    • salierų sėklų
    • baziliko
    • mėtų
    • lauro lapų
    • kvapiojo mairūno (marjoram - angliškai)
    • čiobrelio (thyme - angliškai)
    • kalendros (coriander - angliškai) - jos rekomenduoju nepagailėti
    • ožragės (шамбала - rusiškai, fenugreek - angliškai)
    • dygmino (safflower - angliškai) arba šafrano (saffron - angliškai)
    • izopo (hyssop - angliškai) arba anyžiaus
    • juodųjų pipirų
    • raudonųjų aštrių pipirų (čilės)
    • raudoniosios paprikos
    • kurkumo arba ciberžolės (turmeric - angliškai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tikrai nėra būtina naudoti visus čia nurodytus prieskonius. Aš pati, pvz., į saviškį beveik visada nededu pipirų - tik dėl to, kad mėgstu pipirinti patiekalus tiksliai žinodama kam jie skirti: vaikams, švelnaus maisto gurmanams arba aštrumynų megėjams.
  2. 2. Jei kažko nelabai mėgstate, tai naudojame mažiau arba išvis nededame.
  3. Reklama
  4. 3. Kiekvieno žmogaus "Khmeli suneli" gali turėti vis skirtingą skonį, kuris atspindi būtent jo virtuvės charakterį. Skanaus!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau prieskonių receptų rasite: Prieskonių receptai.

Arūnas

O kokios proporcijos? Visko po 1kg, ar kaip? Sudėtį ir taip galima susirasti.
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Arūnai, kaip ir rašėme savo aprašyme "maždaug lygiomis dalimis grūstuve sugrūdus nurodytus sausus prieskonius tarp ingredientų." Tai visų ingredientų reiktų dėti po lygiai. Arba tų, kuriuos mėgstate labiau, įdėti šiek tiek daugiau. Aš įprastai dedu po maždaug 10 gramų ir pasidarau neilgam laikui.
Tkemali padažas iš slyvų prie mėsos
(2)