Meksikietiškas pomidorų padažas "Salsa Ranchera"

2023-07-11 Autorius WorldRecipes.lt

Meksikietiškas pomidorų padažas "Salsa Ranchera"
Be galo mėgstu namie pagamintus padažus. Nesvarbu kokie jie bebūtų, bet namie pagaminto padažo neįmanoma palyginti su bet kokiu pirktiniu. Tai tiesiog du nesulyginami dalykai. Jei tik gaminu takus, enchiladas ar kitus panašius meksikietiškus patiekalus, visuomet stengiuosi paruošti bent pora skirtingų padažų. Man labiausiai patinka tai, kad Lotynų Amerikos virtuvėje dauguma padažų paruošiami itin greitai – sumetei viską į kokteilinę ar blenderį, po to į keptuvę šiek tiek pakaitinti ir padažas jau paruoštas. Prieš sutrinant daržoves jas visuomet galima apvirti arba apkepinti, bet čia jau tiesiog skonio ir laiko reikalas.

Padažas "Salsa Ranchera" ypatingai gardus su bet kokiais mėsos patiekalais ir, žinoma, tortilijų traškučiais. Tad jei ruošiate pasisėdėjimą su užkandžiais – šis padažiukas tiks idealiai. Tiesa, padažas gaunasi gana aštrus (nes naudojamas serano pipiras), todėl jei norite švelnaus skonio padažo, tuomet tiesiog nedėkite serano pipiro arba rinkitės mažiau aštrų pipiriuką (pvz.: Jalapeno pipirą).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pomidorai: 4 vidutinio dydžio
    • švieži serano pipirai: 1 nedidelio
    • susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujos
    • svogūnai: ketvirtadalio vidutinio dydžio
    • česnakas: 1 didelės skiltelės
    • saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nupjauname serano pipiro stiebelį. Nulupame svogūną ir česnaką.
  2. 2. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų ant aukštos kaitros. Sudedame pomidorus ir serano pipirą. Daržoves kepiname, kol šios gražiai apskrus ir šiek tiek suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet apkepusias daržoves sudedame į kokteilinę ar trintuvą kartu su svogūnu ir česnaku. Sutriname iki piure masės.
  5. 4. Po to šią piure supilame į keptuvę su tuo pačiu aliejumi, kuriame kepė daržovės. Padažą pagardiname susmulkinta kalendra ir druska pagal skonį. Padažą kaitiname ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes vis pamaišant, po to paliekame visiškai atvėsti.
  6. 5. Padažas labai gardus su tortilijų traškučiais, pagardinti takams, enchiladoms ir t.t
  7. 6. Patarimas: Padažui labai tinka sunaudoti sunokusius, minkštesnius pomidorus.

Renalda

Koks nerealiai gardus. Reiks dažniau pasigaminti! :)
Atsakyti
Meksikietiškas pomidorų padažas "Salsa Ranchera"
Granatų užpilas - padažas salotoms
(1)