Tzatziki - tai graikiškas jogurto ir agurkų padažas, kuris puikiai tinka su kepta mėsa, daržovių, bulvių patiekalais ar tiesiog kaip užkandėlė su šviežiomis daržovėmis. Šis padažas patiekiamas šaltas, kreminės konsistencijos, kad tokią išgautume, jogurtas turi būti tirštas. Jeigu tokio nerandate, pirkite paprastą natūralų jogurtą ir nukoškite per marlę. Dalis vandens nubėgs ir jogurtas taps tokios konsistencijos, kokios reikia padažui. Aišku ne bėda, jei gaminsite ir iš paprasto natūralaus jogurto, tiesiog padažas išeis ne toks tirštas, koks turėtų būti.
Labai svarbus žingsnis - nuspausti skystį nuo agurkų, kad jogurtas netaptų praskiestas, nes tai paveiks ir skonį, ir tekstūrą. To išvengti padės druska, ką ir kaip reikia daryti, aprašiau recepte.
Irena
Atsakyti