Tikriausiai bene kiekvienas lietuvis yra ragavęs geltonų rūgščių Kaukazo slyvų. Ne vienam tikrai yra vaikystės trauma nuo trilitrinių stiklainių tokių slyvų kompoto. mama neatidarydavo:)
Man asmeniškai iki pat šios dienos nelabai patinka jokie džemai nei uogienės, kuriuose yra šitų slyvų. Bet yra vienas receptas, kuriam man tokios slyvos labai ir labai tinka. Ne tik puikiai susinaudoja, bet namiškiai labai juo džiaugiasi, o draugės paprašo recepto. Tai daugelio pamiltas gruziniškas padažas Tkemali. Kai aš gaminu pati, mėgstu padvigubinti ir česnakų dozę, ir žalumynų 3 kartus daugiau nei reikia pridėti, nes man pačiai asmeniškai nieko nėra skaniau prie mėsos ir žuvies nei padažas, kuriame yra gerokai jaučiamas česnakas bei kalendra.
Jeigu dar nesate iki šiol gaminę tkemali - tikrai nepatingėkite, pasidarykite bent kelis nedidelius stiklainėlius. Labai pravers žiemą, oi kaip pravers… Su
ėriena, su įvairiais mėsos
kepsniais, o gal net kaip Kalėdų dovaną iškeliaus kokiam draugui - gurmanui. Labai faina Kalėdoms ruoštis pradėti labai iš anksto, kol dar sodai ir daržai yra pilnut pilnutėliai įvairiausių gėrybių!:)
Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi maždaug 1,2 litro padažo.