Kugelio padažas su grietine

2024-10-22 Autorius Vaida Bučinskienė

Kugelio padažas su grietine
Kugelio padažas su grietine - subalansuota bulvių plokštainiui, bet tinka ir prie kitų patiekalų.
 
Šoninės kubeliai lengvai apkepami iki traškumo, o vėliau įmaišomas smulkintas svogūnas, kuris prideda švelnumo ir saldumo. Kai svogūnai suminkštėja, viskas užbaigiama grietine, sukuriant sodrų ir kreminį padažą. Tai universalus ingredientų derinys, kuris gali būti naudojamas kaip pagrindas arba garnyras – puikiai derantis su makaronais, bulvėmis ar kaip priedas prie mėgstamų patiekalų.

Redaktorės Vaidos komentaras - nuostabiai kreminis padažas, kuriam pagaminti reikia vos kelių paprastų ingredientų. Tobulas prie kugelio, bulvinių blynų, cepelinų ir kitų panašių tradicinių patiekalų. 

Iš nurodytų produktų kiekio pagaminsite padažo dviem žmonėms. Jeigu valgytojų bus daugiau, rekomenduoju produktų kiekį dvigubinti.

Ingredientai

    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Rūkyta šoninė: 100 g
    • Grietinė: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: žiupsnelis
    • Malti muskatai: žiupsnelis (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šoninę supjaustyti nedideliais kubeliais.
  2. smulkiai pjaustyta šoninė
  3. 2. Smulkintą šoninę apkepinti keptuvėje kol gražiai ir švelniai apskrus. Jeigu šoninė liesesnė, galima įdėti šiek tiek sviesto.
  4. keptuvėje kepinta šoninė
  5. 3. Svogūną smulkiai sukapoti.
  6. smulkiai pjaustytas svogūnas
  7. 4. Svogūną sudėti prie šoninės ir kartu viską pakepti, kol svogūnai suminkštės.
  8. svogūnai ir šoninė apkepti kartu
  9. 5. Tuomet į keptuvę dėti 2 kupinus šaukštus grietinės ir viską gerai išmaišyti. Viską pagardinti druska ir pipirais, bei žiupsneliu muskato, jeigu norisi.
  10. prie svogūnų ir šoninės dėta grietinė
Kugelio padažas su grietine
Olandiškas padažas
(1)