Neseniai rodžiau kaip paruošti skanų pievagrybių padažą su grietine, o šiandien noriu parodyti dar geresnį variantą - su morkomis ir grietinėle. Šį receptą atradau visai neseniai ir galiu pasakyti, kad jis yra tiesiog fantastiškas. Gamintas jau ne vieną kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje. Idealiai tinka prie pačių įvairiausių kiaulienos, jautienos arba vištienos patiekalų. Ypatingai mums patiko prie kiaulienos kepsnių. Drąsiai rekomenduoju!
Ingredientai
pievagrybiai: 200 gramų
morkos: 150 gramų
svogūnai: 1
grietinėlė: 200 mililitrų
druska
pipirai
Provanso žolelių mišinys
miltai: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių supjaustome: pievagrybius - griežinėliais; morkas - šiaudeliais; svogūną - kubeliais.
2. Tada pievagrybius, morkas bei svogūnus apkepame aliejuje, pagardiname prieskoniais.
Reklama
3. Po to gautą padažą smulkiai sukapojame peiliu.
4. Sumaišome miltus su grietinėle bei supilame į grybų masę. Kaitiname, kol sutirštės.