Pievagrybių ir morkų padažas su grietinėle

2024-04-02 Autorius WorldRecipes.lt

Pievagrybių ir morkų padažas su grietinėle
Neseniai rodžiau kaip paruošti skanų pievagrybių padažą su grietine, o šiandien noriu parodyti dar geresnį variantą - su morkomis ir grietinėle. Šį receptą atradau visai neseniai ir galiu pasakyti, kad jis yra tiesiog fantastiškas. Gamintas jau ne vieną kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje. Idealiai tinka prie pačių įvairiausių kiaulienos, jautienos arba vištienos patiekalų. Ypatingai mums patiko prie kiaulienos kepsnių. Drąsiai rekomenduoju!

Ingredientai

    • pievagrybiai: 200 gramų
    • morkos: 150 gramų
    • svogūnai: 1
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • Provanso žolelių mišinys
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustome: pievagrybius - griežinėliais; morkas - šiaudeliais; svogūną - kubeliais.
  2. 2. Tada pievagrybius, morkas bei svogūnus apkepame aliejuje, pagardiname prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Po to gautą padažą smulkiai sukapojame peiliu.
  5. 4. Sumaišome miltus su grietinėle bei supilame į grybų masę. Kaitiname, kol sutirštės.
  6. 5. Patiekiame ir mėgaujamės!
Čimičiuri (chimichurri) - padažas iš susmulkintų žalumynų
(3)
Avokado-graikiško jogurto padažas
(4)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)