Pasigaminę tokio saldžiarūgščio čili padažo, Jūs garantuotai nebenorėsite pirktinio. Jį valgant, vienu metu jaučiasi tiek saldumas, tiek aštrumas. Jis tobulai pagardina įvairiausius patiekalus. Taip pat su jis labai būti naudojamas kaip marinatas įvairiai mėsai.
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi maždaug 700 mililitrų padažo.
Ingredientai
čili pipirai: 8 (vid. dydžio)
česnakas: 4 skiltelių
vanduo: 360 mililitrų
baltojo vyno actas: 120 mililitrų
cukrus: 200 gramų
druska: 1 arbatinio šaukštelio
sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) sudedame pasmulkintus čili pipirus be kotelių ir pjaustytas česnako skilteles. Viską sumalame.
2. Tada į puodą dedame čili pipirų masę, supilame vandenį, baltą vyno actą, cukrų, druską ir sojos padažą.
Reklama
3. Užverdame ir ant silpnos kaitros verdame maždaug 20 minučių.
4. Krakmolą sumaišome su vandeniu (2 valgomaisiais šaukštais) ir supilame į puodą. Išmaišome ir palaukiame kol užvirs, tada išjungiame kaitrą.
5. Supilstome padažą į sterilius stiklainiukus. Skanaus!
6. Patarimas: Išvirtą padažą, jeigu norisi, galima pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabaliukų bei sėklų. Galima prieš malant iškart išimti iš paprikos sėklas - čia jau jūsų teisė rinktis. Aštrumą taip pat reguliuojame pagal savo skonį, nes paprika paprikai savo aštrumu kas kartą skiriasi.
7. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.