Geltonųjų pomidorų padažas su morkomis įvairiems patiekalams gardinti

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Geltonųjų pomidorų padažas su morkomis įvairiems patiekalams gardinti
Šis geltonųjų pomidorų padažas gausis tirštas bei labai tinkantis naudoti prie makaronų, mėsos patiekalų, pagardinti mėgstamą picą ir panašiai. Gamindama tikrai nesitikėjau tokio gero skonio, bet galutinis rezultatas tikrai labai teigiamai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos narius. ;)

Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko pagaminti penkis 0,5 litro talpos stiklainius bei dar vieną mažą stiklainiuką.

Ingredientai

    • geltoni pomidorai: 1,5 kilogramo
    • morkos: 1 kilogramo
    • svogūnai: 3 (didelių)
    • česnakas: 5 skiltelių
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 100 gramų
    • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
    • actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • balzaminis actas: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovinti bazilikai: 1 valgomojo šaukšto
    • aitriosios paprikos: kelios (jei norisi aštrumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pomidorus supjaustome kubeliais, o aitriąsias paprikas tiesiog griežinėliais, morkas sutarkuojame smulkia tarka arba galime sutarkuoti bulvių tarkavimo mašinos pagalba.
  2. 2. Puode įkaitiname aliejų, sudedame kubeliais supjaustytus svogūnus, česnakus bei patroškiname keletą minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudedame pomidorus, aitriąsias paprikas, morkas, beriame druską, cukrų, pilame actą bei kaitiname ant vidutinės ugnies maždaug 60 minučių, kartas nuo karto pamaišydamos, kol nugaruos skystis.
  5. 4. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos sudedame bazilikus, supilame balzaminį actą.
  6. 5. Tuomet viską sumalame trintuvu iki vientisos masės bei sudedame į sterilius stiklainius. Kai padažas atvės, jį laikome šaltai. Skanaus!
  7. 6. Patarimas: Būtinai ragaujame bei pridedame prieskonių, jei trūksta.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pomidorų padažų receptų rasite: Pomidorų padažai.