Kepsninėje kepta menkė, pagardinta veganišku majonezo padažu

2020-12-25 Autorius Samčio užrašai

Kepsninėje kepta menkė, pagardinta veganišku majonezo padažu
Labai gaivus bei skanus menkės patiekalas, primenantis vasarą.  Skirtingų skonių derinį šiame patiekale labai gerai papildo tirštas veganiškas majonezo padažas su rūkytomis aitriosiomis paprikomis. Labai rekomenduoju išmėginti, tai tikrai restorano lygio patiekalas. :)

Jeigu namie šiuo metu neturite menkės, galima naudoti ir kitokią baltą žuvį. Jeigu norisi dar sotesnio patiekalo, kartu patiekiame šviežiai virtų JASMINE ryžių. 

Jeigu norisi vegetariško patiekalo, žuvį pakeičiame Halloumi sūriu, patiekalas irgi bus labai skanus!

Ingredientai

    Veganiškam majonezo padažui:
    • avinžirnių nuoviras (aquafaba): 1 valgomojo šaukšto
    • Santa Maria BBQ Sauce Sweet Chipotle: 50 mililitrų
    • rapsų aliejus: 250 mililitrų
    Keptai menkei:
    • ridikai: 1 ryšelio
    • menkių filė: 600 gramų
    • Santa Maria BBQ Rub Herbs: 1 pakelio
    • skrudinti svogūnai: 50 mililitrų
    • kalendra: 1 ryšulėlio
    • salotų lapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Veganiškas majonezo padažas: Trintuvėje sumaišome avinžirnių nuovirą (aquafaba) bei kepsnių padažą.
  2. 2. Tada pamažu pilame aliejų ir maišome, kol padažas tampa majonezo tirštumo.
  3. 3. Kepta menkė: Nuskiname bei nuplauname salotų lapus.
  4. 4. Tada nuplauname bei riekelėmis supjaustome ridikėlius.
  5. 5. Žuvį supjaustome maždaug 50 gramų svorio gabaliukais.
  6. 6. Po to žuvies gabalėlius įtriname prieskonių mišiniu. Patikriname, ar žuvis gerai įtrinta iš abiejų pusių - šitaip ji neprikibs prie kepsninės.
  7. 7. Abi žuvies puses kepame virš karštos liepsnos po 3 minutes.
  8. 8. Patiekiame su salotų lapais, ridikėliais, kepintais svogūnais, kalendromis ir padažu. Lepinamės!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau menkės receptų rasite: Menkės receptai.
Balta žuvis ant grybų patalo
(1)