Skaniai sūdyta skumbrė namuose

2023-10-06 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Skumbrė man asmeniškai viena iš pačių skaniausių žuvų. Tai labai skani, riebi žuvis, kuri labai gerai dera su beveik bet kokiu garnyru, o citrina arba petražolės tik pagerins jos skonį. Taip pat, šioje žuvyje daug baltymų (19 gramų - 100 gramų produkto) ir gerųjų riebalų (13 gramų - 100 gramų produkto).

Jeigu norisi pavaišinti savo šeimą sūdyta skumbre, bet nepasitikite parduotuvėmis, mes jums šiandien parodysime, kaip pasiruošti pačią skaniausią žuvį namuose. Skumbrių sūdymas yra itin paprastas, bet ganėtinai ilgas procesas, kurio metu gausite paruoštą produktą, be nereikalingų priemaišų bei skonio stipriklių. Būname kantrūs ir gausime tikrą kulinarijos meno šedevrą! 

Ingredientai

    • šaldytos skumbrės: 2
    • vanduo: 500 mililitrų
    • druska: 50 gramų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 10 žirnelių
    • lauro lapai: 3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atšildome šaldytas skumbres.
  2. 2. Tada nupjauname galvas ir uodegas. Kruopščiai išvalome žuvį ir nuplauname po tekančiu vandeniu.
  3. 3. Supjaustome skumbrę gabaliukais.
  4. 4. Paruošiame sūrymą: Užverdame 0,5 litro vandens, įberiame druskos, cukraus, sudedame pipirus bei lauro lapus.
  5. 5. Po to sudedame skumbrės gabaliukus į stiklainį, ant viršaus užpilame sūrymu.
  6. 6. Paliekame skumbrę sūdytis bent 8 valandas.
  7. 7. Jeigu viską atliksite pagal mūsų receptą, jūsų sūdyta skumbrė gausis nuostabaus skonio ir elastingos struktūros. Galima ją patiekti kaip užkandį arba kartu su garnyru: žaliais svogūnais, virtomis bulvėmis, virtais kiaušiniais ar net marinuotais grybais. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.

Olia

Pilti karštą marinatą?
Atsakyti

Augusta

Atvėsinti
Sumuštiniai su šprotais
(3)
Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)
Žuvies blynai
(2)
Žuvies maltinukai su daržovėmis
(4)