"Fish and chips" patiekalas yra itin populiarus Anglijoje. Šį patiekalą pamėgo ir mano sūnus, kuris žuvies valgo itin (išskyrus kinų virtuvės žuvies patiekalus).
1. Žuvis tešloje: Žuvį supjaustome kelių centimetrų pločio juostelėmis.
2. Apibarstome druska.
Reklama
3. Į kitą indą suberiame miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir žuvies prieskonius.
4. Tada įpilame mineralinio vandens, kad gautųsi maždaug grietinės tirštumo tešla.
5. Žuvies juosteles pamerkiame tešloje ir kepame puode arba fritiūrinėje įkaitintame aliejuje.
6. Žuvį apkepame iš abiejų pusių.
7. Iškepusias žuvies juosteles sudedame ant popierinių servetėlių, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
8. Bulvių šiaudeliai: Bulves supjaustome šiaudeliais ir pamerkiame į šaltą vandenį.
9. Prieš kepimą bulves nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepame puode arba fritiūrinėje įkaitintame aliejuje.
10. Bulves kepame, kol įgaus auksinę spalvą.
11. Iškepusias bulves apibarstome druska ir sudedame ant popierinių servetėlių, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius
12. Žuvį patiekiame su bulvių šiaudeliais bei citrinos skiltelėmis ir padažu.
13. Padažui aš lygiomis dalimis sumaišau natūralų jogurtą ir majonezą, įberiu smulkiai supjaustytus marinuotus agurkėlius bei kaparėlius.
14. Patarimas: Aš pati nekepu bulvių šiaudelių aliejuje, o perku šaldytas bulvytes ir kepu jas orkaitėje be aliejaus. Nesu kas blogiau - ar šaldytos bulvės, ar šviežios bulvės, iškeptos aliejuje... Žuvis taip pat kepama aliejuje, bet orkaitėje tikrai neiškeptų su tokia skania, traškia plutele ;)
15. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Miglė
Skanu :) kepiau apvirtas bulves siaudeliais, file buvo eserio. Gavosi puikiai
Atsakyti
Miglė
Atsakyti