Keptuvėje kepta menkė su riešutais - migdolais, patiekta su ryžiais

2023-07-11 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje kepta menkė su riešutais - migdolais, patiekta su ryžiais
Viename prekybos centre pastebėjau, kad visai nemažai žuvies akcijų, todėl šiandien ir aš išsiruošiau ten ieškoti geros šviežios žuvies. Planavau nusipirkti oto, antru numeriu ieškojau sterko, blogiausiu atveju - dorados, bet nė vienos iš šių žuvų neradau, viskas buvo išpirkta. Na, bet žuvies vis tiek labai norėjau, tad apsistojau ties dviem pasirinkimais - jūros ešeriu arba menke ir grįžau namo. Jūros ešerį palikau kitai dienai, o šiandien ruošiau menkę. Skaniausia ji, man žinoma, šviežia, svarbiausia - neperkepti, na ir per daug ingredientų nepridėti. O štai su riešutais - migdolais, dar patiekiant su ryžiais, skonis idealus. Tad labai rekomenduoju Jums šį receptą išmėginti nieko nebelaukiant. Imamės darbo! 

Ingredientai

    • šviežios menkės filė: 440 gramų
    • migdolų drožlių: 0,5 stiklinės
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinų: 1
    • druskos
    • pipirų
    • prieskoninių žolelių (arba arba džiovintų)
    • ryžių: 100 gramų (garnyrui)
    • šviežių salotų: pagal norus (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausoje keptuvėje lengvai apkepinkite migdolų drožles.
  2. 2. Išimkite ir atidėkite.
  3. 3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą.
  4. 4. Dėkite menkės filė gabaliukus oda į apačią, ant viršaus pabarstykite druskos, šviežiai maltų pipirų. Kepkite ne ant pačios stipriausios kaitros (pvz. ant 5-os padalos 6-ių skalėje) po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Tik atsargiai apverskite vieną kartą, be reikalo žuvies gabaliukų netampykite, nes miltuose neapvoliota ir gerai nudirta oda menkė yra labai linkusi subyrėti.
  5. 5. Iškepusią padėkite ant orkaitėje pakaitintos lėkštės ir uždenkite folija, kad neatšaltų.
  6. 6. Tuo metu į likusias keptuvėje sultis išspauskite citriną ir berkite mėgstamiausių žolelių - petražolių, krapų ar panašiai.
  7. 7. Ryžius aš šį kartą viriau su Santa Marios ryžių prieskoniais (nuostabiai čia tiko!), tik juos reikia suberti pačioje pradžioje (1 arbatinį šaukštelį vienam pakeliui ryžių).
  8. 8. Greitai suplėšykite kelis salotų lapus, papjaustykite ridikėlių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
  9. 9. Dėkite žuvį į lėkštę, užpilkite žolelių padažu ir apiberkite skrudintais migdolų lakšteliais. Skanaukite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau menkių gaminimo receptų rasite: Menkės receptai.
Kapotos lašišos kotletai
(1)
Nicos salotos su rūkyta skumbre
(2)