Traškūs žuvies filė kepsneliai su sūriu

2024-11-09 Autorius sveikai_su_agne

Traškūs žuvies filė kepsneliai su sūriu
Traškūs žuvies filė kepsneliai su sūriu – tai puikus pasirinkimas sveikam ir lengvai paruošiamam patiekalui, kuriame dera švelnios žuvies tekstūra su gardžiu sūrio traškumu. Be to, šį receptą galima pritaikyti įvairiems skoniams ir pageidavimams – tai itin lankstus patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Žuvies filė: Vietoje bet kokios žuvies filė, galite naudoti lašišą ar menkę, priklausomai nuo skonio ir galimybių.
  • Džiugas arba kietasis sūris: Jeigu neturite Džiugo sūrio, galite pasirinkti parmezano sūrį, kuris taip pat puikiai suteiks traškumo ir aromato.
  • Migdolų miltai: Migdolų miltus galima pakeisti kukurūzų ar avižų miltais, kad suteiktumėte šiek tiek kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Ghee sviestas kepimui: Jei neturite ghee sviesto, jį galite keisti kokosų aliejumi arba alyvuogių aliejumi.

Patiekalo gaminimo patarimai

Renkantis žuvies filė, svarbu, kad ji būtų šviežia ir gerai nusausinta prieš ją apvoliojant kiaušinio plakinyje ir sūrio mišinyje. Taip pat galite pridėti prieskonių į sūrio mišinį, kad suteiktumėte daugiau skonio.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: Apytiksliai 600 kcal
  • Vienos porcijos kalorijos: Apytiksliai 150 kcal

Ingredientai

    • Bet kokios mėgstamos žuvies filė: 400 g
    • Džiugo tarkuoto kietojo sūrio: 50 g
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Migdolų miltai: 2 šaukštai
    • Žuvies prieskoniai: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį
    • Ghee sviestas kepimui: 1 šaukštas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė supjaustoma į norimo dydžio gabalėlius ir lengvai pabarstoma prieskoniais bei druska.
  2. 2. Kiaušinis gerai išplakamas, kol tampa vienalytis.
  3. Reklama
  4. 3. Kitoje lėkštėje sumaišomas tarkuotas sūris su migdolų miltais.
  5. 4. Kiekvienas žuvies gabalėlis pamirkytas kiaušinio plakinyje ir po to apvoliojamas sūrio mišinyje, kad jis tolygiai pasidengtų traškia danga.
  6. 5. Keptuvėje įkaitinamas ghee sviestas, į jį dedami žuvies gabalėliai ir kepami ant vidutinės ugnies, kol kiekviena pusė tampa auksinės spalvos ir traški – maždaug po 5-7 minutes kiekvienai pusei.
  7. 6. Kepsneliai patiekiami su gvakamolės padažu ar kitu mėgstamu pagardu.
  8. 7. Santrauka: Traškūs žuvies filė kepsneliai su sūriu – tai paprastas, skanus ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Naudojant šviežią žuvies filė, kokybišką sūrį ir pasirinktinai pritaikant ingredientus, šis receptas tampa tikru mitybos privalumu. Patiekalas tiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, o su gvakamolės ar kitais padažais jis įgis papildomo skonio.
Recepto autorius sveikai_su_agne
Tešloje kepta silkė
(45)
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)