Lašiša karšto oro gruzdintuvėje

2024-10-24 Autorius Edita Tamulevičiūtė

Lašiša karšto oro gruzdintuvėje
Ši karšto oro gruzdintuvėje kepta lašišos filė – sultinga ir aromatinga, išorėje lengvai apskrudusi, o viduje išlaikanti švelnią tekstūrą. Prieskoniai praturtina lašišą subtiliais skoniais, o apipurškimas aliejumi užtikrina, kad žuvis iškeptų tolygiai ir išliktų minkšta. Tai sveikas ir greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis lengvai vakarienei ar pietums, ypač derinamas su šviežiomis daržovėmis ar ryžių garnyru.

Redaktorės Vaidos komentaras - jeigu norisi stipresnio skonio žuvies, naudokite papildomus prieskonius - tinka kario milteliai, malta aitrioji paprika, citrinpipiriai ir panašūs prieskoniai. Patiekite lašišą su virtais ryžiais ir gardžiomis šviežių daržovių salotomis. Taip pat prie žuvies tiktų švelnus česnakinis, jogurto ir medaus arba kreminis avokadų padažas. 

Ingredientai

    • Lašišos filė gabaliukai: 3 vnt. 
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Kiti prieskoniai: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lašišos filė pabarstyti prieskoniais.
  2. 2. Papurkšti aliejumi ir išdėlioti karšto oro gruzdintuvėje vienu sluoksniu.
  3. Reklama
  4. 3. Kepti 180 C temperatūroje 10 min.
  5. 4. Patiekti su mėgstamais garnyrais.
Recepto autorė Edita Tamulevičiūtė
Beigeliai - beigelis su lašiša
(1)
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
(2)
Makaronų salotos su lašiša
(6)
Bulvių pica su sūdyta lašiša
(1)