Kepta žuvis salotose su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu

2020-03-12 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta žuvis salotose su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu
Be protiškai mėgstu lengvą, greitą, sotų ir svarbiausia sveiką maistą, na ir šios salotos tikrai papuola į mano mėgstamiausiųjų kategoriją. Tai puiki išeitis, kai norisi greitai ir lengvai užkąsti, o juk ne visada norisi pasitenkinti vien šaltomis "žolėmis" ar kokiu kitu pusgaminiu su neaiškia sudėtimi. Taip dažnai norisi ko nors šviežio ir gaivaus, bet tuo pačiu ir šilto. Be to, jei planuojate kepti žuvį ant grotelių (žarijų), galite patiekti ją su šiuo siūlomu deriniu. Šį kartą mano siūlomas sveikas puikus patiekalas pagaminamas vos per 15 minučių. Man labiausiai patinka, kad šiam patiekalui tinka be kokia riebesnė žuvis - lašiša, upėtakis, sviestžuvė ar panašiai. Karšta žuvis, virtos šparaginės pupelės ir švelnus jogurto padažas. Siūlau išbandyti ir jums!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šviežia riebi žuvis (lašiša, upėtakis, sviestžuvė ar pan.): 2 kepsniai arba filė gabalėliai
    • žali salotų lapai: 2 didelės saujos (plėštų)
    • žaliosios šparaginės pupelės: 200 gramų (10 minučių apvirkite sūdytame vandenyje ir atvėsinkite)
    • ridikėliai: 1 sauja (skiltelėmis supjaustytų)
    • kiaušiniai: 2 (virti ir ketvirčiais supjaustyti)
    • alyvuogių aliejus: kepimui
    • druskos ir pipirų
    Padažui:
    • natūralus jogurtas: 200 gramų
    • citrinos sultys: iš pusės vieneto
    • cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • smulkiai kapotų žalumynų: didelės saujos (svogūno laiškai, krapai, petražolės, saliero lapeliai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sudedame į lėkštes salotų lapus, ridikėlius, šparagines pupeles ir kiaušinius.
  2. 2. Viską gausiai apipilame švelniuoju jogurto padažu, sumaišytu iš aukščiau nurodytų produktų.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų.
  5. alyvuogių aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 4. Sudedame žuvies gabalėlius. Mūsų tikslas - turėti sultingą, "gryno" skonio žuvį, tad svarbiausia žuvies neperkepti ir nenustelbti jos skonio įvairiais prieskoniais.
  7. 5. Nevartome kepamos žuvies kelis kartus, leidžiame iškepti gulint ant vienos pusės, po 3-4 minučių pabarstome druska ir pipirais ir apverčiame vos keletui sekundžių ant kitos pusės. Šioms salotoms taip pat puikiai tinka ir garuose virta arba kepta ant žarijų žuvis.
  8. 6. Karštą žuvį dedame ant paruoštų salotų, pabarstome svogūnų laiškais arba krapais ir greitai greitai sėdame prie stalo ar ant žolės ir mėgaujamės nuostabiu patiekalu ir gyvenimu. Skanaus!
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau žuvies salotų receptų rasite: Žuvies salotos.
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
(4)
Lazanija su žuvimi ir sūriu
(1)
Sūdytos skumbrės tartar’as
(1)