Labai gardūs žuvies maltinukai! Jie gaunasi minkšti, sultingi ir purūs.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 vidutinio dydžio kotletukų.
Ingredientai
žuvies filė: ~500 gramų (naudojau šaldytą)
svogūnai: 1
morkos: 1
bulvės: 1
česnakas: 2 skiltelių
kopūstai: 70 gramų
kiaušiniai: 1
druska
pipirai
mėgstami prieskoniai
žalumynai (krapai, petražolės ar kita)
džiūvėsėliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žuvį bei daržoves sumalkite mėsmalės pagalba.
2. Tada įmuškite kiaušinį. Suberkite žalumynus bei prieskonius. Jei faršas gavosi itin minkštas ir vandeningas, įberkite maždaug 2-3 šaukštus džiūvėsėlių.
3. Tuomet formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose bei kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda iš visų pusių (jie linkę svilti, todėl kepame ant silpnos ugnies).
4. Skanaujame su mėgiamomis daržovėmis!
5. Rekomendacija: Daugiau žuvies maltinukų receptų rasite: Žuvies maltinukai.