Meduje kepta žuvis su troškintais salierais ir obuoliais

2023-07-26 Autorius WorldRecipes.lt

Meduje kepta žuvis su troškintais salierais ir obuoliais
Esu didžiulė visokiausių pikantiškų maisto derinių mėgėja. Pavyzdžiui, kai ruošiu silkę, man skaniausia ji buna su riešutais ir razinomis. Šis rytietiškas žuvies (rinkau menkės filė) receptas - saldžiarūgščio, bet pikantiško skonio, kurį jam suteikia įvairių prieskonių mišinys. Toks žuvies paruošimo būdas tikrai labai patiko mūsų šeimai ir tikrai šitaip gaminsime ateityje. Pamėginkite ir Jūs. Esu tikra, kad nenusivilsite! 

Ingredientai

    • šaldytos menkių filė: 500 gramų
    • svogūnų: 1
    • porų: trečdalio
    • medaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamono: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kmynų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili pipirų: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • šafrano: 5 gramų
    • razinų: 50 gramų
    • alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno acto: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • šviežių petražolių
    • salierų stiebų: 4
    • obuolių: 2
    • rudojo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    Patiekimui:
    • virtų ryžių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šaukštą aliejaus sumaišykite su cinamonu, maltais kmynais, čili pipirais, šafranu ir trupučiu druskos.
  2. 2. Įtrinkite pasiruoštu mišiniu atšildytą žuvį ir palikite šaldytuve pasimarinuoti maždaug 2 valandas arba pusdieniui.
  3. Reklama
  4. 3. Vandeniu užpilkite razinas, kad išbrinktų.
  5. 4. I keptuvę pilkite likusį aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.
  6. 5. Kai apkepa, išimkite žuvį į lėkštę ir toje pačioje keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną ir porą.
  7. 6. Kai lengvai pagelsta, sudėkite medų, actą, pipirus, razinas, kapotas petražoles ir uždengę patroškinkite maždaug 10 minučių ant silpnos kaitros.
  8. 7. Vėl sudėkite žuvį, permaišykite su troškiniu ir palikite maždaug 5 minutėms ant mažos kaitros, kol susimaišys skoniai.
  9. 8. Prie tokios keptos žuvies labai tinka obuolių ir salierų garnyras. Ant sviesto 5 minutes pakepinkite supjaustytus salierus.
  10. 9. Tuomet sudėkite panašaus dydžio gabaliukais supjaustytus obuolius, apibarstykite ruduoju cukrumi ir dar patroškinkite maždaug 5 minutes - kol obuoliai suminkštės, bet neištiš.
  11. 10. Patiekite su virtais ryžiais ir skanaukite!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau keptos žuvies receptų rasite: Keptos žuvies receptai.