1. Iš pradžių upėtakį gerai nuplauname, nusausiname ir ištriname druska ir pipirais.
2. Tuomet į kiekvieno upėtakio vidų prikemšame žolelių (su visais stiebais), šiek tiek sutrintą (skiltelę sutriname su plokščiaja peilio dalim) česnaką (po 2 skilteles), citrinos skiltelę ir sviesto gabaliuką.
Reklama
3. Tada upėtakį dedame į kepimo skardą išklotą aliuminio foliją, pašlakstome aliejumi.
4. Įdedame upėtakius į skardą, paliekame kambario temperatūroje maždaug pusvalandį pasimarinuoti.
5. Paskui dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug pusvalandį (priklausomai nuo žuvies dydžio).
6. Patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau upėtakio receptų rasite: Upėtakio receptai.