Žuvis: Keptuvėje keptos marinuotos aukšlės

2020-08-23 Autorius Kviečiu į virtuvę

Žuvis: Keptuvėje keptos marinuotos aukšlės
Šį receptą, galima sakyti, kad gaminome dviese. Jis buvo atsakingas už aukšlių pagavimą, išvalymą ir kepimą. O man liko pagaminti nuostabų marinatą. Paskui jau abu mėgavomės nuostabiu užkandžiu. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mažos žuvytės: ~500 gramų (šį kartą naudojau aukšles)
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų (žuvies apvoliojimui)
    • aliejus: pagal poreikį (kepimui)
    Marinatui:
    • vanduo: 500 mililitrų
    • obuolių actas: 100 mililitrų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 4 arbatinių šaukštelių
    • juodieji pipirai: 4 grūdelių
    • lauro lapai: 2-4
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite.
  2. 2. Morkas supjaustykite griežinėliais, o svogūną tiesiog pusžiedžiais.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite į puodą.
  5. 4. Užpilkite vandeniu, obuolių actu, sudėkite medų, berkite lauro lapus, pipirus bei druską.
  6. 5. Marinatą užvirkite, po to atvėsinkite.
  7. 6. Tada žuvis (šiuo atveju pas mane aukšlės) išvalykite ir nuplaukite.
  8. 7. Pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose.
  9. 8. Kepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda bei iškepa.
  10. 9. Žuvis susluoksniuokite inde, kartu su daržovėmis iš marinato.
  11. 10. Užpilkite marinatu ir leiskite pastovėti maždaug 2-4 valandas. Lepinkitės!
  12. keptos marinuotos aukšlės
  13. 11. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Kepta skorpionžuvė keptuvėje
(1)
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)