Šamo plėšiko kotletai, kepti keptuvėje

2023-09-14 Autorius Karolina Puodžiūtė

Šamo plėšiko kotletai, kepti keptuvėje
Mano šeima tikrai nėra patys didžiausi žuvies mėgėjai. Žuvį mūsų šeimoje bent tris kartus savaitėje galėčiau valgyti tik aš. Vakar vakarienei labai norėjau paruošti šamo plėšiko žuvies kotletų, bet vis nesutariau su šeima, nes jie norėjo ko nors "nesveiko". Po kelių minučių trukusių derybų, iš šaldymo kameros jau traukėme žuvį, bet su viena labai rimta sąlyga - penktadienio vakarienei pažadėjau iškepti skanią picą. Afrikinio šamo plėšiko kotletai gaunasi tikrai nuostabūs. Buvo suvalgyti visi kotletai iki vieno ir valgė net vaikai. Pamėginkite, esu tikra kad nenusivils ir Jūsų šeima!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi šamo filė 8 kotletai.

Ingredientai

    • afrikinio šamo plėšiko filė: 320 gramų
    • morkos: 1
    • kiaušiniai: 1
    • balta forminė duona: 2 riekelių (arba batonas)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • smulkinti svogūnų laiškai, krapai: 1 saujos
    • mėgstami prieskoniai žuviai
    Padažui:
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto be kaupo
    • pienas: ~100-150 mililitrų
    • grietinėle: ~50-60 mililitrų
    • mėgstami prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį dėkite labai smulkiai supjaustytą šamo plėšiko filė, piene išmirkytas baltos duonos riekeles, smulkia tarka įtarkuokite česnako skiltelę, morką, berkite susmulkintus krapus, svogūnų laiškus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Iš paruoštos masės formuokite nedidelius žuvies kotletus, kuriuos kepkite įkaitintame aliejuje po maždaug 6-8 minutes iš abiejų pusių.
  5. 4. Apkeptus atidėkite į lėkštę.
  6. 5. Tada keptuvėje išlydykite sviestą ir berkite miltus.
  7. 6. Nuolatos maišydami supilkite pieną ir pašildykite iki užvirimo.
  8. 7. Berkite mėgstamus prieskonius, žalumynus ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite.
  9. 8. Sudėkite apkeptus žuvies kotletus ir keptuvę uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos kaitros maždaug 15 minučių.
  10. 9. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Nototenija - Žuvis su daržovėmis
(1)
Kapotos lašišos kotletai
(1)
Salotos su menkių kepenėlėmis
(1)
Menkė kepta orkaitėje
(13)