Ar Jūs galite suprasti, kaip man vėl pasisekė? Mano virtuvėje atsidūrė šviežio tuno, tad tai puiki proga jį iškepti keptuvėje. Nieko skaniau ir būti negali. Tai skaniausia žuvis man asmeniškai iš visų. Aišku, aš nekalbu apie įvairiausius tuno konservus, bet būtent apie šviežią.
Tunas tai tikrai labai ypatinga žuvis. Žinoma, tenka pripažinti, kad ši žuvis brangoka, tikrai ne iš pigiausių. Bet aš labai rekomenduoju netaupyti ir kada išmėginti, nes žinau, kad ir mano draugų tarpe, dar yra žmonių, kurie jos neragavo. Tuno mėsa itin raudona, tarsi jautienos, neriebi ir tvirta. Dar labai senais pažinčių ir deficitų laikais mano pačios tėvai buvo gavę VISĄ tuną (Jei niekada nematėte, Jūs neįsivaizduojate, kas tai per dydis). Su galva, su uodega - su viskuo. Tai aš labai puikiai prisimenu, kad žuvis buvo nuo vieno stalo galo iki pat kito, ir mėsos buvo nerealiai daug. Ir dabar po daugelio metų, aš vis dar labai myliu tuno skonį. Beje, galiu tik pakartoti, konservuotas tunas ir šviežias tunas skiriasi tarsi diena ir naktis. Įprastai tie kas nekenčiu konservuoto tuno, šviežią "sukapoja" su didžiuliu pasigardžiavimu per kelias minutes. :)
Aldona
Atsakyti
Irena