Nicos salotos su tunu ir ančiuviais

2023-07-24 Autorius WorldRecipes.lt

Nicos salotos su tunu ir ančiuviais
Tai vienos iš pačių geriausių mano salotų, kokias tik aš moku pagaminti. Dažnai skanaudavau jas, kai tik tekdavo pabuvoti Cote d'Azur pakrantėje. Ten ir išmokau, kad visiškai nereikia į šias salotas dėti virtų bulvių, kaip yra rekomenduojama klasikiniame salotų recepte. Ta prasme, kai kur prancūzai jas deda, kai kur nededa, bet man tas, atsiprašant, atvėsusios bulvės efektas sugadina visą skonį... Dažnai gamindama naudoju įvairių salotų lapų mišinį, bet jame privaloma yra rucola. Visi likusieji ingredientai - tikrai paprasti, o rezultatas - tobulas! Na ir tikriausiai pats didžiausias privalumas, kad tokią vakarienę pagaminsite vos per 15 minučių. :)

Ingredientai

    • salotų lapų mišinio: 2 saujų
    • pomidorų: 1
    • agurkų: 0,5
    • paprikų: trečdalio
    • šaldytų šparaginių pupelių: 2 saujų
    • kiaušinių: 2
    • tuno savo sultyse: 1 indelio
    • ančiuvių aliejuje: 8-10
    • juodųjų alyvuogių: 16
    • raudonųjų svogūnų: trečdalio
    • citrinų: 0,5
    • riešutų aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išvirkite kietai.
  2. 2. Tada salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse.
  3. 3. Pomidorus, agurkus ir paprikas supjaustykite ir sudėkite ant salotų.
  4. 4. Šparagines pupeles maždaug 6 minutes apvirkite pasūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu.
  5. 5. Sudėkite ant salotų alyvuoges, šparagines pupeles, ančiuvius ir labai plonais žiedais pjaustytus svogūnus.
  6. 6. Puodelyje sumaišykite citrinų sultis su aliejumi, pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Užpilkite ant daržovių.
  7. 7. Ant salotų išverskite nusunktą tuną ir papuoškite kiaušinių ketvirčiais.
  8. 8. Dar pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir patiekite su šviežia čiabatos duonele bei rožiniu vynu. Skanaukite!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau Nicos salotų receptų rasite: Nicos salotos.